Александровска болница не откри пропуски при случая с починалия мъж,

...
Александровска болница не откри пропуски при случая с починалия мъж,
Коментари Харесай

`Александровска` не откри пропуски при случая с починалия мъж, отпратен от `Пирогов`

Александровска болница не откри пропуски при случая с умрелия мъж, който беше признат в лечебното заведение, откакто беше отпратен от " Пирогов ". 

За случая от 16 септември описа брачната половинка на умрелия пациент, която се оплака от закъснение на колата за спешна помощ от над час и нечовешко отношение в двете лечебни заведения. 

От болничното заведение оповестиха, че управлението е осведомено със случая на 23 септември от отвореното писмо на Евелина Добрева. 

Оттам прецизираха, че е назначена комисия, която да ревизира изнесените от дамата обстоятелства и да показа отчет въз основата на здравната информация. 

Според отчета Спас Добрев е признат в " Александровска " в 18.15 часа, близо два часа след първичното повикване на колата за спешна помощ. 

Веднага са стартирани съответстващи на положението му медицински действия - оценка на положението, ЕКГ, мониториране на артериалното кръвно налягане, кислородна ресусцитация, подаване на О2 с маска; обезпечен е венозен път и са стартирани вливания на обемозаместващи разтвори, включени са лекарства за стимулация на сърдечната активност - катехоламини.

При осъществяването на медицинските действия пациентът изпада в клинична гибел. След реанимационни дейности в продължение на 15 минути е възобновена сърдечната му активност, което разрешава превозването му в реанимацията. 

Пациентът е подложен на апаратно дишане, продължава стимулация на сърдечната активност. В 19.55 часа лекарите се съветват незабавно с кардиолог и е направена ехокардиография. Пациентът изпада още веднъж в клинична гибел и макар напъните той умрял в 20.25 часа. 

Според отчета не са открити пропуски в качеството на лекуването и медицинските действия. 

" Дежурните екипи на УМБАЛ „ Александровска ” ЕАД са изпълнили своите отговорности, показват от здравното заведение и за следващ път изричат съболезнования на околните на умрелия пациент Спас Добрев ", показват от болничното заведение.

Оттам не разясняват обвиняванията на Евелина Добрева, свързани с отношението, с което са се сблъскали в болничното заведение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР