Александровска болница изрази готовност да поеме прегледите на пациенти с

...
Александровска болница изрази готовност да поеме прегледите на пациенти с
Коментари Харесай

Александровска болница обяви готовност да поеме образните изследвания на онкоболни

Александровска болница изрази подготвеност да поеме прегледите на пациенти с онкологични болести и подозрения за метастази с ПЕТ-скенер и ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) поради изчезналия радиофармацевтик за провеждането на сцинтиграфии.

Преди ден от Министерството на здравеопазването оповестиха, че защото доставките на технециеви генератори стопират, пациентите с онкологични болести, нуждаещи се от проучване за съществуване на метастази, би трябвало да бъдат пренасочвани към проучвания с ПЕТ-скенер или ядрено-магнитен резонанс (ЯМР).

От Александровска болница оповестиха, че от края на 2018 година на територията ѝ действа последното потомство ПЕТ/КТ (PET/CT) уред с опция за осъществяване на всички типове хибридни ПЕТ/КТ проучвания с безкомпромисно качество.

Прегледите с ПЕТ скенер са опция на най-широко публикуваното сцинтиграфско проучване, каквото е костната сцинтиграфия за множеството онкологичноболни пациенти, подлежащи на стадиране и рестадиране.

Изследването с ПЕТ-скенер дава опция за приемане на доста по-точна диагностика, особено при пациентите с карцином на гърдата и други туморни локализация, защото отразява патологичните промени освен в костите, само че и в меките тъкани, включително бял дроб, черен дроб, лимфни възли. Методът има потвърдено по-висока сензитивност за разкриване на костните метастази от стандартната костна сцинтиграфия. При тези пациенти проучването с ПЕТ-скенер разрешава оценка на резултата от лечението с приемане на количествена информация за натрупването на радиофармацевтик в засегнатите зони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР