Александра Стоянова с диплома за банкер е на 34 години

...
Александра Стоянова с диплома за банкер е на 34 години
Коментари Харесай

Уникум! Банкерка гледа сама 500 телета / СНИМКИ

Александра Стоянова с тапия за банкер е на 34 години и е от Пазарджик. Вместо да влезе в офиса, обаче, стартира да се занимава със земеделие през 2015 година, а сега е притежател на телеугоителното стопанство с потенциал от 500 телета.

“В началото започнах подготовка за засяване на 300 декара фуражни азотофиксиращи култури под биологичен надзор, като по-късно разраснах стопанството си до 1300 декара с фуражни култури.

Целта беше да създавам биологичен фураж за изхранване на телетата. Впоследствие, през 2017 година построих и самото телеугоително стопанство по размер 4.1 “Инвестиции в аграрни стопанства ” с потенциал 500 броя месодайни телета ”, изясни Александра за Агри.БГ, която бе част от Третия народен конгрес на младите фермери в България.

Нейното стопанство се намира в село Боримечково, област Пазарджик. Младата дама отглежда породите Симентал, Херефорд, Блек Ангъс и Лимузин. А като краен артикул предлага разнообразни типове готово за консумация телешко в буркани, стекове, меса за печене, заготовки от мляно месо, има си и собствен бранд.

“Когато действително се сдобихме с първите 500 животни разбрах в какво съм се вкарала. Всъщност коства съществено недоспиване и тотална отдаденост едно сходно стопанство. Но ми харесва, това е моето предопределение ”, безапелационна е Александра.

В телеугоителното стопанство угояването на телетата става откакто се купят отбити от майките кърмачки телета, които са угоявани до приблизително тегло 400-450 кг.

“Интензивното угояване на отбитите от майките кърмачки телета се подхваща при съществуването на избрани условия, а точно на качествени обемисти фуражи и задоволително, на налични цени, зърнени фуражи ”, изясни тя.

Телеугоителното стопанство е съвременно и ползва нововъведения в областта на енергийна ефективност; независимо функциониращи механизми за разчистване и предпазване на торова маса и запазване на околната среда.

“Имаме UV-вятъро- и слънцезащитни щори в обекта за угояване на телетата. Както и независимо функциониращи механизми за разчистване и предпазване на торова маса в подземни резервоари за течна тор и предпазване на суха торова маса на площадка. По този метод опазваме околната среда и  подпочвените води ”, сподели още тя.

И макар че се оправя сама със стопанството си, нейна поддръжка е брат й – Иван Стоянов и от знакови експерти в бранша.

“Най-голямата поддръжка постоянно съм получавала от брат си Иван Стоянов, който има изключителни знания по генетика, обич и почитание към животните от дете. Заедно с него имахме шанса да се допитаме за насоки до няколко потвърдени имена в отглеждането на животни, които ни помогнаха с опита и положителното си отношение.

Благодарни сме им, че видяха капацитета и желанието, които бяхме вложили от сърце. Тогава триумфът беше неминуем. Това изцяло важи и за отглеждането на животни в България ”, заключи дамата.

Александра има впечатляващ учебен ценз. Изучавала е „ Финансов надзор “ в Университета за нацонално и международно стопанство. След това продължава с едногодишно образование по Еразъм в Грац, Австрия, със компетентност „ Международен бизнес “.

Младата фермерка има и магистратура по „ Банкиране и финанси “ към Университета в Шефийлд, а също по този начин и по „ Човешки запаси и водачество “във Висшия университет по обезпечаване и финанси.

През 2018 година тя е единствената жена определена в програмата на фондация “Америка за България “ за продан на експерти от аграрния бранш към Университета „ Тексас А&M “ /САЩ/,тясно обвързван с процеса на телеугояване. Именно с това е обвързван и пътят й в земеделието и отглеждането на животни.

Свой бизнес започва преди 6 години, като за късия интервал е съумяла да усили площта на стопанството си, в което дава работа на 15 души.

След като се дипломира Александра Стоянова не се колебае по кой професионален път да поеме. От дете е влюбена в земята и животните, по тази причина взема решение напълно да се отдаде на пристрастеността си. Още повече, че има и положителния образец от фамилията си- да следва държанието на актуалния бизнесмен, на предизвикването и на новостите.


Инфо: lupa

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР