Александра Савова от 12. клас и Ивайло Христов от 9.

...
Александра Савова от 12. клас и Ивайло Христов от 9.
Коментари Харесай

Варненски ученици донесоха сребърен медал и грамота от международна олимпиада по философия

Александра Савова от 12. клас и Ивайло Христов от 9. клас от варненската математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ показаха България почтено на 30-та интернационална ученическа олимпиада по философия в Лисабон, научи Moreto.net.

Александра завоюва сребърен орден, а Ивайло получи грамота (Honorable Mention), която се дава на възпитаници, постигнали висок резултат (над средния), само че останали без орден.

В олимпиадата участваха над 100 възпитаници, като бяха връчени 2 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала, осведомят от МОН>

Александра е писала върху мисълта на китайския мъдрец Лао Дзъ „ Да познаваш другите е мъдрост; да познаваш себе си е проникновеност. Да победиш другите е власт, да победиш себе си е мощ. “

Ивайло е разсъждавал над мисълта на древногръцкия мъдрец Хераклит „ Въпреки, че логосът е общ, мнозина живеят по този начин, като че ли имат лична разумност. ”

За Александра това е второ присъединяване в интернационалната олимпиада, откакто предходната година заслужи премията Honorable mention – Словения 2021.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР