Александра от Люлин загуби битката за живота си. Продължава обаче

...
Александра от Люлин загуби битката за живота си. Продължава обаче
Коментари Харесай

Изследват задните гуми на автобуса, ударил Александра в Люлин

Александра от " Люлин " загуби борбата за живота си. Продължава обаче следствието, по какъв начин и за какво се стигна до този отблъскващ случай.

Всичко се случи в петък вечерта в столичния квартал " Люлин “. Тогава 17-годишното момиче пресича на пешеходна пътека на кръстовището сред бул. " Царица Йоана “ и " Петър Дертлиев “. Първа вървяла тя, а зад нея майка й. Светело им зелено. По същото време обаче било зелено и за завиващия надясно рейс на градския превоз.

" Установено е, че водачът е минал на зелено и се е движел с мудна скорост. Не е имало никой на зебрата. Детето е било пометено от задната част на рейса. Проверява се по какъв начин и за какво се е стигнало до това. Има няколко благоприятни условия “, обясниха проверяващи пред " Телеграф “. Щом чул удар, 38-годишният Радослав

Трифонов спрял. Останал шокиран, виждайки падналото на земята дете.

Незабавно на мястото е изпратена кола за спешна помощ и полиция. Още тогава Радослав е

разпитан. Майката на Александра е била в цялостен потрес и с нея занапред ще се работи, защото тя е била директен свидетел на случая, обясниха служители на реда.

При рухването след удара Александра си блъснала тила в бордюр. Аутопсията обаче не е била безапелационна, дали през нея е предходна задната двойна гума на автобуса. Затова и гумата ще бъде изследвана, както ще се назначат още експертизи за повода за гибелта на момичето. Пробата на водача е била негативна, а инспекцията е посочила, че той няма други произшествия на пътя.

Единственото, което е записано като нарушаване, е едно погрешно паркиране  преди 5 години, за което е бил глобен административно. Води се следствие и в случай че се окаже, че той има виновност за случая, ще бъде арестуван, прецизираха проверяващи. Към момента обаче към момента се събират доказателства, с цел да се сглоби цялата картина на случая.

Според една от хипотезите ученичката е гледала в телефона си, съгласно друга се е разсеяла и е гледала настрана, трета версия е, че е допустимо детето да се е спънало. Все още обаче аргументите се обясняват.

Почти незабавно откакто Александра Нинова беше откарана в " Пирогов “, една  вълна на съпричастност заля " Люлин " и София. В събота околните на момичето приканиха за кръводарители и в неделя сутринта пред Националния център по трансфузионна хематология се изви дълга опашка от искащи да оказват помощ.

Близо 200 души подариха кръв за Александра.

Ученичката от Софийската математическа гимназия е издъхна следобед в понеделник в детската реанимация на " Пирогов ". Момичето бе признато в незабавната болничното заведение в петък вечерта с извънредно тежки контузии. Тя е била оперирана, само че макар напъните на лекарите в късния следобед е изгубила борбата за живот.

Тъжната новина за кончината на Александра удостовери и Аделина Банакиева, която първа разгласява апела на родителите за кръводарители.

Ето какво написа тя: " Александра загуби борбата. Лети детенце. Отново благодаря на всички дарили кръв за нея "  

За да уважи паметта на ученичката, Математическата гимназията разгласява свещичка на страницата си във Facebook. От танцов отбор " Средец “, където е танцувала Александра, пък излязоха с прочувствен пост.

" Мило, приятно момиче. С ефирна стъпка, рееща голямата си черна плитка в залата... С бебешките косички, които все те дразнеха, че не можеш да скриеш... Със сладката усмивка, с непринудения смях, с тихата убеденост, че можеш всичко... И в действителност можеше... Можеше да танцуваш, можеше да рисуваш, можеше да светиш и с лекост да ни озариш. Умееше с благите си очи да накараш всички да са положителни с теб... И даваше... От цялото си сърце даваше... Любов към това, което правиш... Беше същински щастлива, усмихната и... Наистина рисуваше цветя. Лети и танцувай там, където си. И знай, ние постоянно ще те носим в сърцата си “, написаха приятелите й.

В рамките на няколко дни хората в " Люлин " претърпяха две нещастия. Убийството на Илиян и гибелта на Александра. И двете нещастия станаха сред втори и трети микрорайон. Животът на толкоз доста хора се промени единствено за момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР