Александра Начева ще участва на Европейското първенство в Берлин през

...
Александра Начева ще участва на Европейското първенство в Берлин през
Коментари Харесай

Александра Начева ще участва на Европейското в Берлин

Александра Начева ще взе участие на Европейското състезание в Берлин през август. 16-годишната Начева има затрупан норматив за най-силната конкуренция при възрастните през тази година. Преди седмица в Дьор Александра сграбчи среброто на Европейското до 18 години. В неделя възпитаничката на Стойко Цонов стана международна шампионка за девойки до 20 години с върховете за нея 14.18 метра.

 Александра Начева: Златен орден на Световно състезание! Не мога да допускам!
Александра Начева: Златен орден на Световно състезание! Не мога да допускам!

" Много съм щастлива, че направих по този начин, че страната ми да се гордее "

" Ще участваме, това е опит за мен, те са огромни дами, а аз съм още под 18 години. Ще съм малко по-въодушевена, когато видя звездите и моите идоли, не мисля, че ще съм по-спокойна ", показа Начева при идването си от Тампере.

Стойко Цонов показа, че Начева е поискала да се състезава в Берлин:

" Това беше нейно предпочитание. Ако зависеше единствено от мен, много бих се почудил. Когато обаче покри норматива в София, дори нямаше по какъв начин и дума да обеля да не взе участие, тъй като не знам какво щеше да направи. Явно е играч, който желае да се показва и да бъде пред публиката и няма потребност да го спирам. Важно е там да си даде резултата, който даде тук и ще видите, че този човек има доста огромно бъдеще. Защото европейски и международни медалисти сме виждали доста и след това не можем да ги съхраним. Дай Боже да я съхраним за по-големия спорт ", сподели наставникът й.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР