Александра Начева не успя да България с шестима лекоатлети на

...
Александра Начева не успя да България с шестима лекоатлети на
Коментари Харесай

Начева остана предпоследна в квалификациите в Глазгоу

Александра Начева не съумя да
България с шестима лекоатлети на европейското в Глазгоу Първенството в зала ще се организира от 1 до 3 март
премине квалификациите в тройния скок на европейското състезание в зала в Глазгоу, Шотландия. Българката приключи с 12.98 м от втория опит и се подреди на предпоследното 17-о място. В първия си опит 17-годишната състезателка се приземи на 12.95 м, а в последния - 12.88 м.

Квалификационната норма в дисциплината е 14.20 м. Премина я единствено украинката Олга Саладуха, която записа резултат от 14.40 м.

Българското присъединяване продължава с Тихомир Иванов и квалификациите в скока на височина. Нормата там е 228 см., колкото българинът има регистриран като резултат през зимата. Финалът се затваря с осемте най-хубави спортисти.

След това на пистата ще излязат Митко Ценов и Иво Балабанов, които ще бъдат във втората серия на 3000 м. Приблизителният начален час на старта на българите е малко след 15:30 ч. За финала там се класират първите четирима, както и останалите четири най-бързи времена на " щастливи губещи ".

Във вечерната сесия в бранша за подтикване на гюле ще бъде Радослава Мавродиева, която е с втори резултат в европейската ранклиста. За да продължи към финала, българката се нуждае от покриване на над 18.80 м. или влизане измежду най-хубавите 8 резултата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР