Александра Жекова е много голяма. Това бяха първите думи на

...
Александра Жекова е много голяма. Това бяха първите думи на
Коментари Харесай

Жекова е в елита, без да имаме писти за сноубордкрос, подчерта Цеко Минев

Александра Жекова е доста огромна. Това бяха първите думи на президента на БФСки Цеко Минев, откакто българката приключи на шесто място в сноубордкроса на олимпийския шампионат по сноуборд в ПьонгЧанг 2018.

" Тя е играч, потвърдил се пред целия свят с опциите си. Поздравления за Александра и за нейния екип. Радваме се, че имаме състезател измежду най-хубавите. Това да сме със играч в топ 6 за втора поредна олимпиада си е нещо огромно ", добави Минев.

 Александра Жекова на край в Пьонгчанг @@@

" Не би трябвало да забравяме въпреки всичко, че имаме състезател в елита, без в България да има трасета за сноубордкрос. От края на предходната олимпиада в Сочи 2014 си приказваме с държавното управление да се направи същинско трасе за сноубордкрос, само че нищо не е мръднало. Такова е ситуацията и с Владимир Зографски. И той е в елита без да имаме и една шанца за ски скок. Апелираме към страната по-бързо да позволи въпроса със спортната инфраструктура в нашите планини.

Възможности доста има, остава единствено политическо предпочитание, за което ние е дадено от края на предходната олимпиада в Сочи. Единствено в последните месеци нещо стартира да се случва. Апелирам по-бързо да има позитивно решение за нещата в българските курорти и планини ", сподели още президентът на БФСки. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР