Александра Гюзелева-Шани, Даниела Лалова и Симона Кръстева започват свои рубрики

...
Александра Гюзелева-Шани, Даниела Лалова и Симона Кръстева започват свои рубрики
Коментари Харесай

„Култура.БГ“ с ново студио, визия и рубрики от 6-ти септември по БНТ

Александра Гюзелева-Шани, Даниела Лалова и Симона Кръстева стартират свои рубрики в предаването. Първият брой ще е с акцент на Съединението на Източна Румелия с Княжество България

На 6 септември 2021 година /понеделник/ в ефира на Българска национална телевизия 1 се завръща обновеното предаване „ Култура.БГ ". Всеки работен ден от 11:00 до 12:00 ч., водещият Димитър Стоянович ще посреща феновете в ново студио.

Предстоящият сезон ще изненада феновете на „ Култура.БГ " и с доста нови рубрики. Досегашните музикални сегменти в предаването започват с актуализирана, по-динамична и изкушаваща форма. Александра Гюзелева-Шани ще води феновете до най-горещите културни събития с директни включвания и ще води графа, отдадена на оперативната рецензия. Със своя графа в предаването ще бъде и Даниела Лалова, която ще среща аудиторията с млади създатели и дебютанти. Всяка сряда предаването ще показва рубриката за културни и артистични събития зад граница - „ Арт Детектив ", с водещ Симона Кръстева, създател на едноименния подкаст на Българска национална телевизия. Към досегашния екип се причислява и режисьорът Станислав Терзиев, работил за доста формати на публичната телевизия и българското домакинство на „ Евровизия ".

През новия ефирен сезон, „ Култура.БГ " си слага задачата да следи и показва достиженията на българските актьори освен у нас, само че и на международната сцена. Един от първите посетители на предаването ще бъде международно приетият аниматор Теодор Ушев, напълно скоро получил своя втори почетен „ Сезар ". Предаването ще застане зад огромни национални дела в региона на културата и ще работи за тяхното разпространение и реализиране - опазване на 9%-ния Данък добавена стойност върху книгите и набирането на средства за изграждане на концертна зала „ Нов храм на музиката ".

„ В комплицираната епидемиологична конюнктура у нас и зад граница, екипът на „ Култура.БГ " ще се постарае да бъде потребен както на артистите у нас, по този начин и на тяхната аудитория, като следи и разяснява налагащите се промени в метода на действие на арт пространствата, вероятните планове и обезщетения за хората на изкуствата, методите, по които другите артистични гилдии могат да работят и да получават благоприятни условия за изява ", споделя продуцентът на предаването, Николай Колев.

В пилотния епизод от новия сезон на „ Култура.БГ ", акцент ще бъде Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Гост на Димитър Стоянович в студиото ще бъде сътрудника му Бойко Василев, с който ще разговорят за споделените полезности и националното обединяване. В предаването ще има живо включване от Пловдив, с цел да научат феновете повече за идната стратегия на града, в който през 1885 година се случва най-голямото събитие от новата ни история. Няколко артистични обединявания също ще намерят място в празничния ефир на предаването - четирима пианисти Ангел Заберски, Живко Петров, Иван Янъков и Георги Черкин споделят изкуството си в общ концерт като към този момент одобрена изпълнителска формация; Финалът на фестивала „ Аполония " в Созопол - обичайно място за сливане на артистичните достижения от последния сезон и началото на „ Алеята на книгата " в гр. София.

Гледайте „ Култура.БГ " от 6 септември 2021 година, всеки работен ден от 11:00 до 12:00 ч. по Българска национална телевизия 1

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР