Александр Новосилчан е сред най-известните сомелиери в Украйна и има

...
Александр Новосилчан е сред най-известните сомелиери в Украйна и има
Коментари Харесай

Сомелиер: Руското вино е кисело и противно

Александр Новосилчан е измежду най-известните сомелиери в Украйна и има български корени. Разказва за войната през призмата на виното. Интервюто за Би Ти Ви записва авансово, тъй като не знае дали на последващи ден ще има електричество.

Той е роден в село Купаран, Югозападна Украйна, което е учредено от български преселници. Близките му са в Бесарабия, а в Киев вижда доста хора, които бягат с колите си към безвредни места, търсейки избавление.

По думите му не може да се запише да води война в националното опълчение, тъй като " там към този момент няма места ". Според него, с цел да оставиш фамилията си и да идеш да воюваш за родината, не са нужни сили - това е дълг.

Александр Новосилчан е един от най-известните сомелиери в Украйна. Наследява специалността от дядо си, който е лозар. Преди войната са правели вино на Бесарабия.

" Беше доста хубаво, пиехме вино и се радвахме на живота. Познавахме вино от целия свят - даже от Тайланд и Китай. Виното е културата на една нация, то характеризира манталитета на една нация " - споделя той.

Руското вино съгласно него не е по никакъв начин хубаво и не го пият. Ако то приказва за манталитета на една нация, съветското вино, съгласно него, е кисело и обратно, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР