Александър Зверев трябваше да чака в продължение на близо 48

...
Александър Зверев трябваше да чака в продължение на близо 48
Коментари Харесай

Последният участник във втори кръг: Зверев приключи маратона на Уимбълдън с триумф над квалификант

Александър Зверев трябваше да чака в продължение на близо 48 часа, с цел да излезе на корта за откриващия си дуел на Уимбълдън, което бе подбудено от множеството дъждовни паузи, само че това не го спря към победоносно начало в All England Club. Германецът на старта в Лондон трябваше да премери сили с квалификантката Гийс Броуер, като въпреки и да се нуждаеше от два тайбрека, то не позволи изненада и се наложи в поредни сетове - 6:4 7:6(4) 7:6(5). С триумфа си международният номер 21 се класира за втория стадий на най-стария тенис шампионат, където му следва да срещне " щастливия губещ " Йосуке Ватануки, който " ремонтира " първенеца от Sofia Open - Марк-Андреа Хюслер.

Началото на дуела бе напът да се трансформира в кошмарно за олимпийския златен медалист, който позволи серия от грешки, в това число направи и двойна неточност, с цел да изостане с 15:40 в дебютното си подаване за мача. Въпреки сложния си старт, Саша не позволи да бъде продънен и стабилизира представянето си, като последователно навлезе в темп и стартира да пласира от ден на ден печеливши удари от двете страни на корта, с цел да притисне близо двуметровия нидерландец във фундаменталния седми гейм, когато блесна с положителния си прочит на играта на ретур, с цел да отмъкне подаването на международния номер 153, с което заслужи триумфа в откриващия сет.

Втората част надалеч не ни предложи същата доза вълнуващи моменти на корта, като сервиращите имаха цялостното владичество и дирижираха протичащото се. В заключителния 12-и гейм 19-ият подложен значително самичък се вкара в неприятности с няколко недомислени отигравания, на които квалификантът откри нужния отговор и си обезпечи два сетбола, но в основната обстановка Зверев имаше последната дума и провокира изиграването на тайбрек, където водеше събитията на корта от първата до последната точка и дублира преднината си в общия резултат на конфликта.

Третият сет пък се оказа изцяло подобен на втория и в него даже превъзходството на подаващите бе още по-силно изразено, откакто не видяхме даже брейкбол, с цел да станем очевидци на нов дълъг гейм. Самият тайбрек пък надалеч не се различаваше в развиването си от този по-рано в хода на срещата и въпреки нидерландецът да впечатли с няколко волета наоколо до мрежата, то Саша бе непогрешим във значимите моменти и се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР