Александър Зверев стартира с победа на Ролан Гарос. Той се

...
Александър Зверев стартира с победа на Ролан Гарос. Той се
Коментари Харесай

Усмивка вместо сълзи за Зверев в Париж година по-късно

Александър Зверев започва с победа на Ролан Гарос. Той се наложи на южноафриканеца Лойд Харис със 7-6(6), 7-6(0), 6-1 след два часа и 43 минути игра на третия по величина корт " Симон Матьо ".


Първият сет протече без пробиви и бе решен в тайбрек, който германецът завоюва. Втората част също доближи до тайбрек, откакто двамата си размениха по един пробив в края на гейма. Този път Зверев бе безапелационен и не даде точка на противника. В третият сет финалистът от Ю Ес Оупън подвигна равнището на игра и загуби единствено гейм.

Така германецът се завръща с победа в Париж, откъдето преди година си потегли със скъсани връзки на десния си гален още преди края на полуфиналия дуел против Рафаел Надал. Травмата извади Зверев от игра за повече от половин година, а възобновяване му мина много по-тежко от предстоящото за някогашния №2, който продължава да не намира най-хубавия си тенис и постоянно позволява извънредно изненадващи провали.

Днес обаче сълзите бяха сменени от усмивка. Във втори кръг Зверев ще срещне Алекс Молчан, който в профил французина Юго Гастон с 6-1, 7-6(4), 6-4.

Каспър Рууд също стартира с победа - 6-4, 6-3, 6-2 против над Елиас Имер. Миналогодишният финалист изпита известни компликации при започване на дуела, само че последователно откри правилния темп и не разреши на международния №155 да се надява на сензация.

Следващият конкурент на норвежеца ще бъде Александър Бублик или Джулио Дзепиери. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР