Александър Зверев ще участва на US Open само ако вярва,

...
Александър Зверев ще участва на US Open само ако вярва,
Коментари Харесай

Зверев за US Open: Не отивам на турнири само за участието


Александър Зверев ще взе участие на US Open единствено в случай че има вяра, че е кадърен да завоюва шампионата. „Искам да печеля всеки шампионат, в който играя. Такъв е характерът ми. Не ходя на шампионати, с цел да участвам“, разяснява германецът в изявление за Евроспорт във връзка възобновяване си.

Дали ще го забележим в Ню Йорк „не зависи от равнището на шампионата, а от положителното ми възприятие на корта. Това е най-важно за мен“.

Откритото състезание на Съединени американски щати ще се организира сред 29 август и 11 септември. Към момента Зверев продължава възобновяване си след интервенцията на глезена в резултат на тежката травма, получена на полуфинала против Рафаел Надал на Ролан Гарос.

„Възстановителният развой върви доста положително. Всеки ден реализирам значим прогрес и се веселя на идващите задания, които да ме приближат до завръщане на корта. Точна дата за завръщането все още няма, само че работя всеки ден, с цел да се случи допустимо най-скоро.“

25-годишният немец подчертава на това, че е доста значимо да слуша тялото си и да знае по кое време е достигнал дадени граници. „Свикнал съм съвсем всеки ден да давам максимума от себе си, без значение дали в тренировки или в мач. Прекалянето сега може да бъде контрапродуктивно.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР