Александър Зверев с всеки следващ двубой от началото на сезона

...
Александър Зверев с всеки следващ двубой от началото на сезона
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Зверев изкова драматичен успех над финландец и чака Медведев

Александър Зверев с всеки идващ дуел от началото на сезона бележи израстване в представянето си, откакто отсъства от кортовете в продължение на 6 месеца, възстановявайки се в този интервал от ужасяващата си травма в глезена. Германецът последователно набира темп, като към този момент доближи дебютния си полуфинал в Тура за 2023-та на конкуренцията в Дубай, като съумя да придвижи мощната си игра от емирството и на Мастърса в Индиън Уелс, където през днешния ден записа втория си триумф в надпреварата, откакто взе своя реванш от Емил Руусувори, надделявайки го в близо 3-часов трилър - 7:5 1:6 7:5. По този метод олимпийският първенец се класира за осминафиналите в Калифорния и се намираме на една ръка разстояние от конфликта в свръхтежка категория сред Саша и Даниил Медведев, само че за задачата някогашният номер едно ще би трябвало да се оправи с Иля Ивашка по-късно през днешния ден.

В началните моменти от дуела ясно пролича мотивацията на финландеца да сервира една от изненадите на деня и той покриваше чудесно личната си половина, като впечатляващо преминаваше от отбрана в офанзива и справедливо с оглед показаното поведе с пробив. Отговорът на международния 14 не закъсня и той незабавно експлоатира неуверения втори сервис на скандинавеца, с цел да възвърне паритета, като оттова насетне наблюдавахме доминация на сервиращите. В това русло протичаше срещата, като брейкболите липсваха и по всичко личеше, че ще гледаме тайбрек, но в последния вероятен миг Зверев подвигна оборотите, с цел да осъществя пробив, който му донесе откриващия сет на сметката.

Стартът на втората част беше подобен с този на дуела, откакто германецът още веднъж трябваше да се сблъска с компликации на лично подаване и въпреки да имаше куп шансове да удържи началния си удар, влезе в серия от грешки и Руусувори проби в 10-минутен гейм. Оттам насетне тонусът в представянето на любимеца спадна доста, като той изглеждаше непостижим да се надиграва със международния номер 59 от главната линия, при което финландецът дублира преднината си в резултата и скоропостижно равенството в обособените сетове стана факт.

Още с настъпването на решителната трета част се видя нарасналата активност в играта на германеца, който упражни напън над по-нискоранкирания си конкурент и проби, с цел да излезе напред с преимущество от брейк. Въпреки това, проблемите за Саша на лично подаване бяха възобновени, откакто международният номер 59 работеше старателно за всяка точка и напъните му бяха възнаградени с рибрейк, който го въодушеви за нови подвизи в мача. 

Финландецът броени минути по-късно отрази късмет за пробив пред любимеца и насочи напълно вниманието си към това да опита да завоюва подаването на именития си сътрудник. Изправен до стената, олимпийският първенец нямаше удоволствието да разчита на правилния си съдружник в лицето на първия сервис, като непроменяемо го пропускаше, само че въпреки и по този начин, остана до дъно невъзмутим, с цел да оцелее. Впоследствие прилив на сила беляза представянето на международния номер 14, който си върна лидерската позиция на корта и сходно на първия сет, проби в заключителния 12-и гейм, с цел да постави точка на разногласието в този извънредно яростен конфликт.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР