Александър Зверев продължава силното си представяне на домашния си АТР

...
Александър Зверев продължава силното си представяне на домашния си АТР
Коментари Харесай

Без колебания: Зверев срази една от звездите на новата генерация и ще търси реванш от Рууд

Александър Зверев продължава мощното си показване на домашния си АТР 500 шампионат в Хамбург и се класира за полуфиналната фаза. Германецът, който е четвърти подложен в схемата, затвърди отличната си игра в хода на актуалната седмица и записа трета поредна победа в поредни сетове, надделявайки над младежа Лука ван Аш - 6:3 6:4. Така международният номер 19 към този момент се намира на единствено крачка от място във финала на конкуренцията, но задачата ще би трябвало да надделее над един всред 18-годишния Артур Фис и топ поставения в схемата Каспър Рууд, от който преклони глава в полуфиналите на Ролан Гарос.

Началото на дуела протече изцяло по усета на олимпийския златен медалист, който се нуждаеше от едвам няколко минути да навлезе в оптималния си темп и наложи своята доминация в завършващата фаза на играта, което го изведе до пробив задатък още при първата отмора за мача. Впоследствие Саша пропусна брейкбол, с цел да дублира преимуществото си в статуквото, но това надалеч не му повлия психически и той безпроблемно на личен сервис записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част младият французин най-сетне съумя да се отпусне от обзелата го вдървеност на моменти и увеличи доста интензивността в разиграванията, което го води дебютен за срещата пробив в актива му, който затвърди след две избавени точки за рибрейк. Полученият подтик от стореното изведе Ван Аш напред в резултата с 4:1, само че оттова насетне грешките от неговата ракета се трансфораха в непрекъснато събитие на корта, до момента в който локалният воин Зверев усети опцията си да търси цялостния поврат в сета и наложи волята си над своя млад сътрудник, с цел да завоюва идващите пет гейма, а с това и конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР