Александър Зверев продължава да показва солидната си форма във хода

...
Александър Зверев продължава да показва солидната си форма във хода
Коментари Харесай

Без допуснат сет: Зверев сломи мейджър финалист за място на осминафиналите в Маями!

Александър Зверев продължава да демонстрира солидната си форма във хода на първите 3 месеца на сезона. Световният номер 5 стартира бе във основа роля за купата в United Cup, а единствено няколко седмици по-късно стигна до полуфинал в Аустрелиън Оупън. Днес германецът имаше нелеката задача да срещне един от най-непредсказуемите играчи в Тура, Кристофър Юбанкс, само че в последна сметка резултатът приключи със 7:6(4), 6:3 за любимеца и по този начин на осминафиналите той ще срещне спечелилия сред Франсиско Серундоло и Карен Хачанов.

Битката сред рутината на Зверев и експанзията на Юбанкс предложи голям брой забавни разигравания, като конспирация в първия сет не липсваше. Възможности за пробиви не липсваха, като пред четвъртфиналиста от миналогодишния Уимбълдън имаше брейкпойнт в шестия гейм. Въпреки несполучливия първи опит, то при 4:3 американецът сполучливо пое контрола на сета. В момента, в който сервираше за сета обаче международният номер 5 показва присъщата за него воля и изравни резултата. Сервис играта и на двамата се стабилизира в идващите минути и затова се стигна до тайбрек. Дългият гейм стартира обещаващо за 32-рия в международната класация, притискайки съществено любимеца, но след 4:4 финалистът от US Оупън през 2020-та съумя да завоюва идващите 3 точки и по този начин тайбрекът отиде в сметката на германеца.

Силната игра на Зверев от края на първата половина на дуела се придвижи и във втората, като с ранен пробив той още веднъж пое самодейността нея. Без да остави късмет за поврат, представителят на топ 5 задържа преднината си и по този метод, печелейки и този сет с 6:3, се класира за първите 16 в конкуренцията!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР