Александър Зверев не срещна никакви затруднения в откриващия си двубой

...
Александър Зверев не срещна никакви затруднения в откриващия си двубой
Коментари Харесай

Летящ старт за бившия вицешампион: Зверев сломи финалиста от Атланта за първи успех на US Open

Александър Зверев не срещна никакви усложнения в откриващия си дуел от тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати и си обезпечи място във втория стадий с рутинна победа над международния №50 Александър Вукич, който в края на предишния месец доближи финалния конфликт на шампионата в Атланта. Днес обаче австралиецът нямаше късмет против финалиста от 2020-а, който се нуждаеше от по-малко от 3 часа игра, с цел да оформи крайното 6:4 6:4 6:4 и да си подсигурява дуел против един всред Даниел Алтмайер и Констан Лестиен.

От самото начало на дуела германецът бе извънредно постоянен от главната линия, като непрестанно търсеше агресивното продължение, а неточностите му бяха сведени до абсолютния най-малко. Бившият №3 можеше да разчита и на мощния си сервис, който постоянно оставяше противника му без отговор, и по този начин Саша необезпокоявано печелеше своите подавания. Той търпеливо дочака миг на съмнение от страна на австралиеца, който в петия гейм отстъпи самодейността на няколко пъти и по този начин съобщи началния си удар - 2:4. Оттам насетне Зверев продължи да бъде праволинеен от линията за сервис и не след дълго излезе напред в общия резултат.

Бившият финалист придвижи стремежа си и във втория сет, където още веднъж бе оптимално нападателен в подаванията на съперника си и небрежно си обезпечи преднина от пробив и 3:1. Саша даже имаше още три благоприятни условия да дублира брейка, но Вукич този път сподели темперамент и съумя да се избави от по-сериозно закъснение. Въпреки напъните обаче международният №50 не съумя да навакса пасива си и скоропостижно любимецът удвои преимуществото си в обособените елементи.

Третият сет се разви изцяло идентично с втората част, защото и там поставеният под №12 бързо пое контрола върху събитията, реализирайки пробив още преди първата отмора, с чиято помощ отвори разлика от 3:1. Впоследствие Зверев разреши спад в концентрацията си и позволи серия от грешки, с които върна съперника си в борбата за 4:4, само че незабавно по-късно финалистът от 2020-а се активизира и в оставащите минути сподели първокачествен тенис, който го изведе до крайната победа.

Alexander Zverev is through in straight sets.
— US Open Tennis (@usopen)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР