Александър Зверев не се представяше никак убедително през сезона и

...
Александър Зверев не се представяше никак убедително през сезона и
Коментари Харесай

Зверев развенча Циципас в Мадрид и ще търси трета поредна победа срещу Алкарас!

Александър Зверев не се представяше по никакъв начин безапелационно през сезона и изглеждаше малко евентуално през околните месеци да го забележим в борбата за номер едно в международната класация. Саша обаче продължава да затвърждава репутацията си на един от най-хубавите състезатели в решаващите сетове и през днешния ден реализира едвам четвъртата си победа против Стефанос Циципас от общо 11 изиграни мача посред им. Германецът изигра най-силния си дуел отдавна насам и се наложи с крайното 6:4 3:6 6:2, осигурявайки си среща на финала в Мадрид с младежа Карлос Алкарас, от който в никакъв случай не е допускал проваляне.

Първият сет започва равностойно, като всеки с лекост удържаше личните си подавания, Зверев се стремеше да работи на несъмнено и основно насочваше топката в центъра на корта, до момента в който международният номер пет използваше всяка една опция да се измести на форхенд, с цел да поеме самодейността в разиграването. Грешките от ракетата на Циципас обаче не бяха по никакъв начин малко и Зверев съумя да пробие, възползвайки се от следващия сгрешен дланов удар на противника. Оттам насетне Саша не трепна и справедливо си обезпечи спечелването на откриващия сет.

Втората част също протичаше с ясно превъзходство на сервиращите, единствено че миналогодишният първенец сподели постоянната си уязвимост на втори начален удар, а Циципас незабавно се възползва от съмненията на германеца и стана надалеч по-голяма опасност на посрещане, а нервите на Зверев не устояха и видяхме редица двойни неточности от негова страна, които предопределиха изиграването на решителна част.

Там третият в ранглистата изостри доста осъществяванията си и непрекъснато се стремеше да взема топката рано от обичания си бекхенд. Гъркът изрично не очакваше противникът му да смени толкоз внезапно тактиката и трябваше да отстъпи надалеч зад главната линия, откъдето нямаше никакъв надзор над развоя на срещата и Зверев осъществя цели два пробива, с което си подсигурява триумфа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР