Александър Зверев и Даниил Медвдев ще спорят за титлата във

...
Александър Зверев и Даниил Медвдев ще спорят за титлата във
Коментари Харесай

Зверев и Медведев ще спорят за титлата на финалите в тениса

Александър Зверев и Даниил Медвдев ще спорят за купата във финалния шампионат на АТП в Торино. Те ще се борят за второ отличие в конкуренцията, откакто Медведев е настоящият първенец, а Зверев завоюва купата през 2018 година

В полуфинала Медведев не срещна никакви проблеми с Каспер Рууд - 6:4, 6:2 за час и 20 минути. Руснакът продължи с доста увереното си показване в Торино, като играта му вървеше.

Медведев ще се бори за 14-а купа в кариерата си и пета през 2021 година 25-годишният руснак загуби два финала през този сезон, като и двата бяха против Новак Джокович.



По-интересен се оказа вторият полуфинал, който приключи късно в събота вечер. В него Зверев отхвърли международния №1 след 7:6 (4), 4:6, 6:3. Сблъсъкът в зала " Пала Алпитур " продължи два часа и половина.

Двубоят беше извънредно забавен, като в първия сет се мина без пробиви, макар че Зверев имаше сетбол. В тайбрека германецът позволи по-малко неточности и поведе. Във втората част Джокович игра на по-високо равнище, съумя да пробие в деветия гейм, а послед взе подаването си, затваряйки сета.

В решителния сет Зверев проби рано, поведе с 3:1, след което затвърди пробива. Той даде единствено една точка за пробив в седмия гейм при резултат 4:2, само че се отбрани чудесно. Германецът даже затвори дуела с безапелационен гейм на нула.

Зверев реализира четвърта победа в 11-ия си мач против сърбина. Мачът беше повтаряне на полуфиналите от олимпийските игри и US Open. В Токио Зверев спря международния №1 и по-късно стигна до златния орден, до момента в който в Ню Йорк Джокович се реваншира преди да загуби във финала.

С успеха си Зверев не разреши на Джокович да се бори за шеста купа от финалите на АТП. Сърбинът остава с пет купи (2008, 2012-15), а рекордьор с шест триумфа е Роджър Федерер.

Зверев ще играе за 12-и път с Медведев, като дотук преимуществото е за руснака - 6:5 победи. Медведев е в серия от пет следващи победи против немския си противник, а три от тях пристигнаха през 2021 година Двамата се срещнаха при започване на седмицата в, когато руснакът взе дуела след 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР