Александър Зверев е убеден, че големите трофеи през следващата година

...
Александър Зверев е убеден, че големите трофеи през следващата година
Коментари Харесай

Зверев определи следващата Голяма тройка

Александър Зверев е уверен, че огромните титли през идната година ще бъдат поделени сред Новак Джокович, Даниил Медведев и самия него. С Роджър Федерер на 40, който към момента се възвръща от интервенция и Рафаел Надал, който също се оправя от травма, германецът има вяра, че новата епоха в тениса е все по-близо.

Зверев завоюва златото на Олимпийските игри в Токио и по-късно приключи годината, печелейки купата на финалите на ATP за повторно в кариерата си.

„ Мисля, че идната година може да бъде доста сходна на последните шест месеца от тази “, сподели Зверев пред подкаст по Eurosport Германия.

„ Преди постоянно се говореше за Надал, Федерер и Джокович. Последната половин година огромните трофеи бяха Олимпиадата, US Open, Финалния шампионат в Торино и Уимбълдън, и всички те бяха извоювани от Медведев, Джокович и мен. Не чакам идната година да е друго ", съобщи тенисистът.

Rafael Nadal ❌
Roger Federer ❌
Novak Djokovic ✔️
— Sky Sports (@SkySports)
„ Станах доста по-спокоен. Вече не съм на 18 или 19. Разбирам може би малко повече неща за живота, както и че просто би трябвало да запазиш естетика във значимите обстановки. Това оказа въздействие върху моето показване тази година ", показа искрено Саша.

Теоретично Зверев може да стане номер 1 ранкинга на ATP, в случай че завоюва Откритото състезание на Австралия и Джокович пропусне шампионата.

„ Ситуацията с Новак и Австралия към момента е под огромен въпрос. Надявам се той да играе, несъмнено. Има хиляди калкулации, че в случай че той не играе с Австралия, а аз печеля шампионата, тогава ще съм номер едно в света и по този начин нататък. Сега не би трябвало да мисля за това, а да се приготвя “, приключи Зверев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР