Александър Зверев е новият шампион на АТР 500 турнира в

...
Александър Зверев е новият шампион на АТР 500 турнира в
Коментари Харесай

Отново сред шампионите: Зверев вдигна първа титла от 2021-ва след нов отличен мач в Хамбург!

Александър Зверев е новият първенец на АТР 500 шампионата в Хамбург. В хода на актуалната седмица германецът показва най-високото си равнище на игра и без да загуби нито сет, завоюва своята първа купа на родна земя от 2018-а година насам. Във финалния конфликт Саша наложи волята си над международния №57 Ласло Джере за час и 50 минути игра, с цел да се поздрави с крайния триумф - 7:5 6:3, с който прибави 20-а купа към сбирката си. Последният трофей на Зверев датираше от ноември 2021-ва, когато той завоюва купата на Финалите на АТР.

Двубоят започва равностойно, като първите геймове протичаха напълно под диктовката на сервиращите и до благоприятни условия за пробив по този начин и не се стигна. В деветия гейм Саша позволи спад в равнището си на начален удар и сърбинът се снабди с цели 4 брейкбола, само че точно в тези моменти някогашният №2 можеше да разчита на своя форхенд, с който взимаше пълно предимство в разиграванията и съумя да обезврежда заплахата. Сервирайки за вкарване на сета в тайбрек, Джере се поддаде на напрежението и след серия от пропуски инкасира пробив, който даде преимущество на Зверев в общия резултат.

Местният любим придвижи стремежа си и във втората част, която започва с изявено негово превъзходство и бърз задатък от пробив и 4:1 в актива му. Впоследствие международният №19 продължи да държи самодейността и въпреки да позволи връщане на брейка в седмия гейм, то незабавно по-късно реализира нов пробив, с цел да възвърне задатъка си за 5:3, скоро след което можеше да ликува с трофея.

Happy Homecoming!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР