Александър Зверев доказа, че вече е намерил най-добрия си тенис

...
Александър Зверев доказа, че вече е намерил най-добрия си тенис
Коментари Харесай

Зверев: Нивото беше абсурдно високо; убихме се един друг физически през първите 2 сета

Александър Зверев потвърди, че към този момент е намерил най-хубавия си тенис и надигра Григор Димитров в страхотна 4-сетова борба, която можеше да задоволи претенциите и на най-взискателния тенис почитател. За страдание, то първата ни ракета не беше в най-хубавото си физическо положение от третия сет нататък, което разреши на Зверев да затвори дуела в своя изгода, а ето какво показа олимпийският първенец от Токио в последвалите си медийни изяви:

За развиването на мача:

- Ако би трябвало да бъда почтен, то първите два сета бяха на неуместно високо равнище и от двама ни. Вероятно два от най-силните ми сетове до момента през сезона. Мисля, че играх съвсем съвършено в тях и все пак завоювах единствено единия, а умерено можеше да не печеля и нито един. Няма какво да кажа повече. Беше брилянтен мач. Мисля, че  се убихме един различен физически в тези два сета и може би по тази причина той имаше своите проблеми по-късно, само че в действителност равнището беше доста високо.

Истината е, че имах малко шанс в края на втория сет. Той направи някои невероятни минаващи удари. След това, то Григор явно се измори или нарани, само че го приветствам, тъй като към оня миг бяхме играли съвсем 3 часа на извънредно високо ниво.

За това какво е нужно да се подготвиш и да спечелиш сходна борба:

- Всичко е в главата ти. Всички сме мощни физически, упражняваме по 6-7 часа дневно и нормално нещата опират до това кой е по-силен физически. Именно по тази причина Новак Джокович и Рафаел Надал преобладават през последните 20 години и се пробват да се изучавам от тях.



 



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР