Александър Зверев дебютира по възможно най-добрия начин на Финалите на

...
Александър Зверев дебютира по възможно най-добрия начин на Финалите на
Коментари Харесай

Зверев с първа победа на голямата сцена в Лондон

Александър Зверев дебютира по допустимо най-хубавия метод на Финалите на ATP в Лондон. 20-годишният немец завоюва с 6:4, 3:6, 6:4 против Марин Чилич първия си мач в шампионата. Младият гений, който е трети в света, сподели за следващ път този сезон, че е подготвен за огромната сцена и е измежду най-хубавите сега.

Зверев стартира чудесно срещата и реализира пробив в първия гейм. Той бе по-агресивен и доминираше първоначално. Саша обаче самичък си сътвори проблеми, като не взимаше верните решения в няколко сервис гейма. Германецът съумя да се оправи в тези обстановки, резервира задатъка си и стигна до триумф с 6:4 в първия сет.

Чилич обаче последователно откри ритъма си, началният му удар стартира да влиза по-често и това му даде убеденост, а с това и играта му се усъвършенства. Хърватинът поведе с 3:0 във втория сет и като цяло имаше преимущество, а грешките на противника му зачестиха. Той пропусна сетбол при 5:3, само че в идващия гейм постави завършек на втората част.

Марин продължи да играе по-добре и в решителния трети сет, като след ранен пробив поведе с 3:1. В този миг младият Зверев сподели темперамент и още веднъж подвигна равнището на играта си. Той върна пробива и изравни за 3:3. Това разколеба Чилич и при 5:4 Александър стигна до пробив на нула след поредност от отлични отигравания и завършващи удари, с което стигна и до крайния триумф по-късно над два часа игра.

За Зверев това е четвърта поредна победа над Чилич след петия мач сред двамата. По-рано през днешния ден в другия мач от групата Роджър Федерер победи Джак Сок с 6:4, 7:6(4).

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР