Александър Йоцев е бил главен директор в Българската стопанска камара

...
Александър Йоцев е бил главен директор в Българската стопанска камара
Коментари Харесай

Четирима заместник-министри са назначени в Министерството на земеделието

Александър Йоцев е бил основен шеф в Българската стопанска камара (БСК) в интервала от 2016 година до 2017 година Притежава дълготраен опит в областта на приложението на ПРСР и сигурността на храните. Изпълнителен шеф на пазарище Слатина Булгарплод и началник на плана за построяването и разширението му. От 2012 година до 2018 година е член на Бизнес-научния съвет към министъра на земеделието и храните. Почетен ръководител е на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Завършил е в УНСС, има редица специализации, в това число в Обихиро Юнивърсити, Япония и University of Georgia, Съединени американски щати.

Георги Тошев е " Магистър по стопанска система и организация на труда " от Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Бил е дълги години шеф на основна дирекция " Земеделие и гори " в Министерството на земеделието и горите, заемал е и длъжността шеф на дирекция " Административно-правно обслужване и ЧР " в Държавна организация по горите. Бил е началник на план за Система за идентификация на земеделските имоти, която е основата на ИСАК. В интервала от 1991 година до 1999 година е заместник-кмет и секретар на регион Кремиковци - Столична община.

Мирослав Маринов има дълготраен управнически опит в областта на стопанисването и полазването на горите. Бил е шеф на Югоизточно държавно дружество, гр. Сливен. В интервала 0т 2019 година до 2021 година е заемал длъжността изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по горите. Завършил е Лесотехническия университет, София.

Деян Стратев е доцент по ветеринарно-санитарна експертиза и дълготраен учител в Тракийския университет - Стара Загора. Бил е изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните през 2021 година Ветеринарен доктор по обучение, в допълнение се е обучавал в Истанбулския университет, Турция, Университета по ветеринарна медицина в Кошице, Словакия и Пизанския университет, Италия. В момента се образова по програмата EU-FORA за оценка на риска по хранителната верига в Европейския орган по сигурност на храните (EFSA).

На 6 юни, преди постоянното държавно управление да встъпи в служба, служебният министър-председател Гълъб Донев освободи от служба огромна част от заместник-министрите в служебния кабинет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР