Александър Йорданов, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман са

...
Александър Йорданов, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман са
Коментари Харесай

Определиха с жребий кои от членовете на КЕВР напускат регулатора

Александър Йорданов, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман са четиримата членове на Комисията за енергийно и водно контролиране (КВЕР), които напущат регулатора.

Това дефинира жребият, който се организира по време на съвещание на парламентарната комисия по енергетика. 

КЕВР се състои от 9 души - ръководител и 8 членове. Днес половината от членовете бяха освободени. 

Заминават си двама енергийни специалисти - Александър Йорданов, препоръчан от тогавашния Патриотичен фронт, Георги Златев - повдигнат от БДЦ. Комисията напуща и един ВиК експерти -  Валентин Петков, препоръчан от Реформаторския блок за член на КЕВР, както и един правист - Ремзи Осман, станал член на комисията по предложение на Движение за права и свободи.

Съставът на КЕВР беше определен преди 3 години и всички тогавашни парламентарни групи, като се изключи " Атака ", направиха своите оферти за членове на комисията. Днешният първи и финален чоп се наложи, тъй като в закона за енергетиката е записано, че на 6 години половината от членовете на комисията би трябвало да бъдат сменени. Така след още 3 години тези, които през днешния ден резервираха местата си, ще бъдат заменени с нови членове. Председателя на комисията се сменя на всеки 7 години. 

Депутатите от комисията взеха решение публицисти да теглят жребия. 

След като към този момент е ясно кои от досегашните членове на КЕВР към този момент няма да са част от регулатора, парламентарно показаните партии могат да създадат оферти за техни заместници. Това би трябвало да стане до 17 април, а номинациите би трябвало да са съпроводени с писмени претекстове. След това претендентите ще бъдат изслушани парламентарната комисия по енергетика. Окончателно новите попълнения в КЕВР се гласоподават в пленарната зала. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР