Александър Йоловски е назначен за заместник-министър на електронното управление със

...
Александър Йоловски е назначен за заместник-министър на електронното управление със
Коментари Харесай

Александър Йоловски е назначен за заместник-министър на електронното управление

Александър Йоловски е назначен за заместник-министър на електронното ръководство със заповед на премиера Крили Петков, заяви държавната осведомителна работа.

Йоловски е магистър по политология в СУ „ Св. Климент Охридски “, само че професионалната му кариера е обвързвана с въвеждането на е-управление и административната промяна по времето на ръководството на ГЕРБ.

От юли 2019 г до януари 2022 г Йоловски беше началник на отдел в държавната компания „ Информационно обслужване “ АД.

Преди това в интервала 2016 - 2019 година Александър Йоловски е заместник-председател на Държавна организация „ Електронно ръководство “.

От април 2011 година до юли 2015 година заема поредно виновни длъжности в оперативните стратегии " Административен потенциал " 2007 – 2013 и " Добро ръководство " 2014 – 2020 свързани с програмирането и договарянето на евросредствата за администрацията.

Координирал е създаването на индикативните годишни работни стратегии и е направлявал процесите по подписване на контракти за електронното ръководство, възстановяване на административното обслужване на жителите и бизнеса по електронен път, развиването на първоначални регистри за даване на електронни услуги.

Александър Йоловски е работил и в Министерството на финансите, като шеф на отдел " Структурни ограничения за Европейските структурни и капиталови фондове " в дирекция " Програмиране на средствата от Европейския съюз ".

От 2005 година до 2011 година той е заемал разнообразни позиции в Български център за нестопанско право, в това число специалист по организационно развиване и финансов шеф. Участвал е в подготовката и реализирането на планове и действия за възстановяване на правната и финансова рамка на неправителствените организации в България, създаване на потенциал и действие на осведомителни запаси, в това число осведомителния портал за Неправителствени организации в България.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР