Александър Вучич може да получи разрешение от министър-председателя, ако не,

...
Александър Вучич може да получи разрешение от министър-председателя, ако не,
Коментари Харесай

Косово ще арестува Вучич, ако влезе без разрешение, но едва ли бил толкова луд

Александър Вучич може да получи позволение от министър-председателя, в случай че не, ще би трябвало да се оправя с мен . Това съобщи министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечла във връзка поръчката на сръбския президент, че напълно скоро ще посети Грачаница.

Запитан дали това значи, че Вучич ще бъде арестуван, в случай че влезе в страната, Свечла отвърна, че " всеки, който влезе на територията на Косово без позволение, ще бъде задържан, в това число президентът на Сърбия ".

" Ако той изпрати молба, решението ще бъде на премиера дали да му разреши, или не. А без позволение е известно кои институции се занимават с това. Как си представяте, че някой - непознат жител - може да влиза в Република Косово без разрешението на косовските институции? ", запита риторично Свечла и добави, че в случай че не беше по този начин, то това би потвърдило " несъществуването на Косово като страна ".

" Резултатът е, че просто нямаш страна, в случай че ръководителят на друга страна влезе на твоя територия без позволение ", заключи Свечла. Той обаче означи, че н е има вяра, че " Вучич е толкоз вманиачен, че да пристигна в Косово без позволение ".
 Сръбският президент: Западът се прави на доверчив, че не чува Курти
Сръбският президент: Западът се прави на доверчив, че не чува Курти

Според Курти косовско-метохийските сърби би трябвало да страдат и да заплащат

Заплахите, отправени от министъра на вътрешните работи в Прищина Джелал Свечла, че президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде задържан, в случай че, както оповестяват медиите в Прищина, се опита да пристигна в Косово без разрешението на Прищина, не могат да попречат на Вучич да оказва помощ на сръбския народ в Косово , посочи на собствен ред шефът на сръбската Служба за Косово и Метохия Петър Петкович.

" Неслучайно тази опасност беше изречена в деня, когато президентът Вучич ще изнесе историческа тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации и ще уточни проблемите на сръбския народ в Косово и Метохия, и никакви закани от Прищина не могат да попречат на това. Ето за какво е по-добре Свечла и Албин Курти (премиерът на Косово - б.р.) да слушат деликатно тази тирада и да си вземат бележки, вместо да се увличат с безсмислени закани ", уточни той.

Директорът на Службата за Косово и Метохия оцени, че Курти е " нервозен след, който получи в Брюксел " и че това си е проличало най-добре, като е " наредил на своя престъпник Джелал Свечла да заплаши сръбския президент Александър Вучич с арест ".

" Когато не може да надиграе или победи Вучич на нито едно поле, той се пробва да се оправи с него посредством ненавист и закани, тъй като Прищина и Курти познават единствено омразата и насилието ", акцентира Петкович.
 Вучич упреква Курти, че възнамерява да арестува сърби
Вучич упреква Курти, че възнамерява да арестува сърби

" Всички сърби, които счита, че са физически и интелектуално способни да защитят Северно Косово "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР