Александър Везенков явно е звезда не само от европейски, а

...
Александър Везенков явно е звезда не само от европейски, а
Коментари Харесай

Голямо признание за Везенков - в топ 5 е на най-добрите играчи извън НБА

Александър Везенков очевидно е звезда освен от европейски, а и от международен сан в баскетбола. Този извод следва от признанието, което българинът получи в допитване към генералните мениджъри на 30-те тима от най-силното състезание на планетата - НБА.

Едно от питанията в годишният въпросник към тях е: " Кой е най-хубавият задграничен състезател, който не играе в НБА? " Сред посочените 5 имена е това на подвизаващия се в гръцкия гранд " Олимпиакос " Везенков.

45% от генералните мениджъри показват французина Виктор Уембаняма за №1. 18-годишният център на френския " Метрополитанс 92 " занапред е считан за безусловно сигурен първи избор в драфта през идната година.

На второ място в класацията е испанското крило на " Барселона " Никола Миротич с 28% от гласовете. 21% от вота събира сръбският плеймейкър на " Анадолу Ефес " Василе Мицич.

Останалите 6% се разпределят сред центъра на " Реал " (М) Еди Тавареш, който играе за националния тим на Кабо Верде, и Везенков.

Тазгодишната анкета измежду генералните мениджъри в шампионата на Съединени американски щати и Канада, която се организира за 21-и път, съдържа 50 въпроса.

Интерес към 27-годишния Везенков имаше " Сакраменто Кингс " от НБА. Крилото обаче избра да остане в " Олимпиакос ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР