Александър Везенков все още има шансове да играе за България

...
Александър Везенков все още има шансове да играе за България
Коментари Харесай

Босът на баскетбола Георги Глушков: Чакаме Везенков до последно

Александър Везенков към момента има шансове да играе за България в международните баскетболни квалификации през февруари, разкри шефът на федерацията Георги Глушков. Звездата на " Барселона " има мач със своя клуб на 23 февруари, когато е семейството против Чехия. Два дни по-късно представителният отбор играе против Финландия.

" Още нямаме формален отвод от " Барселона " - изясни Георги Глушков, който е първият и единствен българин досега, играл в НБА. - Писахме им преди много време. За първите две срещи също нямаше отговор от тях, само че видяхте, че Александър пристигна. Няма да се учудя, в случай че дойде в последния миг. Надяваме се това да се случи. За предходните мачове финландците пратиха делегация за техния състезател на " Барселона " Петери Копонен. Него не го пуснаха, а Везенков игра за нас. Сега няма да се учудя, в случай че и двамата пътуват дружно за гостуването на Финландия. Александър има голямо предпочитание да играе за България. "

За разлика от предходните два квалификационни мача, в този момент в отбора се завръща американският гард Дий Бост.

" Дадоха му позволение от неговия френски тим. Чакаме го с неспокойствие - удостовери Глушков. - Всички момчета са стимулирани. Те направиха една група, която сподели, че е едно цяло. Имат единодушие. Помагат си в отбрана. Точно това търсехме от тима. "

Георги Глушков добави, че в околните дни драмата с Треньорската комисия ще бъде позволена. Председателят Любо Минчев и всички останали членове подадоха оставка.

" Скоро ще има позитивно развиване - изясни президентът на федерацията. - Не имам вяра това да се отрази на националния тим, тъй като Любомир Минчев не е получавал отвод на свои претенции за националния тим като лагери и подготовка. "

" България през днешния ден "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР