Александър Везенков влезе в Топ 10 за спортист №1 на

...
Александър Везенков влезе в Топ 10 за спортист №1 на
Коментари Харесай

Везенков в Топ 10 за спортист №1 на Балканите

Александър Везенков влезе в Топ 10 за състезател №1 на Балканите. Това се разбра, откакто Българска телеграфна агенция разгласява предварителни резултати от гласуването.

Иначе балканските национални организации отдадоха приоритет на баскетбола и плуването през 2022 година В гласуването вземат участие, АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Република Северна Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания)

Майсторите под коша (Александър Везенков, Никола Йокич, Янис Адетокунбо) и плувците (Давид Попович, Лана Пудар), заеха половината от местата в почетната десетка на 49-ото издание на допитването.

С екипа на България Везенков приключи като №1 в класацията по извоювани битки на европейското състезание. На клубно равнище той се утвърди като главен състезател на гръцкия гранд Олимпиакос. С него той игра във Финалната четворка на Евролигата и беше определен в идеалния тим на шампионата.

Топ 10 в анкетата допълниха по един представител на футбола (Лука Модрич), леката атлетика (Милтиадис Тентоглу), тениса (), битката (Таха Акгюл) и волейбола (Тияна Бошкович).

Общо 38 спортисти получиха гласове в анкетата през тази година. От българите бяха посочени още Кирил Милов, Севда Асенова и Карлос Насар. Победителят и резултатите ще бъдат оповестени по-късно през седмицата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР