Александър Везенков сподели, че е близо до завръщане в игра

...
Александър Везенков сподели, че е близо до завръщане в игра
Коментари Харесай

Александър Везенков: Когато треньорът се нуждае от моите услуги, ще бъда готов

Александър Везенков показа, че е покрай завръщане в игра за Сакраменто Кингс. Българският национал продължава да се възвръща от травма в десния гален, поради която е навън от 10 февруари. Крилото приказва след последната подготовка на „ кралете “, като разяснява по какъв начин му се отразява контузията ментално и физически.

„ Чувствам се по-добре, движа се в вярната посока. Работя крепко всеки ден, за жалост втората травма е на същия крайник. За първи път в моята кариера не присъствам толкоз доста от игра, стресиращо е. Искам да оказа помощ на тима, само че се пробвам да бъда на 100%. Не знам какъв брой напред се намирам по отношение на моето възобновяване. Всеки ден упражнявам друго, плейофите наближават, отвън игра съм от много време, тъй че в началото би трябвало да се усещам добре ", сподели Везенков.

„ Най-трудната част е да гледаш в профил, изключително през първите седмици, когато не можеш да правиш нищо и би трябвало единствено да се възстановяваш. Обичам играта, липсва ми да съм още веднъж на паркета. Щастлив съм, че тимът се оправя добре, само че желая да играя и да оказвам помощ “, разясни той.

Sasha Vezenkov is on the court following practice, as is Trey Lyles. Lyles has an ice wrap on his knee, but he’s out shooting with the team.
— James Ham (@James_HamNBA)

„ Когато си покрай периода, в който би трябвало да се завърнеш, постоянно има вяра, че можеш да го направиш по-рано, само че би трябвало да се внимава. Понякога се усещам необичайно, има случаи, в които изпитвам повече болежка, само че всеки ден е друг. Трябва да се стартира изначало, близо съм. Не съм играл от много време, пробвам се да подкрепям форма “, показа още българският баскетболист.

„ Всеки мач е като край. Има още 10 срещи до края на постоянния сезон, предстоят ни дуели с тимове, които разполагат с съвсем същия баланс като нашия. Различно е, когато би трябвало да гледаш в профил. Знам, че не съм имал игрово време, само че ще се опитам да съм подготвен в началото ментално на 100%, а по-късно и физически. Когато треньорът се нуждае от моите услуги, ще бъда подготвен “, приключи Везенков.

В последните седмици 28-годишният баскетболист е под въпрос за мачовете на калифорнийци. На този стадий 206-сантиметровият стрелец е с подобен статус и за идната среща на Сакраменто. Тази нощ Кингс ще домакинстват на Далас Маверикс в основен дуел от Западната конференция, който ще започва от 4:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР