Александър Везенков ще играе в НБА. Българският баскетболист се е

...
Александър Везенков ще играе в НБА. Българският баскетболист се е
Коментари Харесай

Александър Везенков ще играе в НБА

Александър Везенков ще играе в НБА. Българският баскетболист се е съгласил да подпише контракт за три години със " Сакраменто ", който държи правата му в лигата.

Везенков трябваше да избере дали да отиде в НБА или да продължи да играе за гръцкия " Олимпиакос ", с който стигна финал в Евролигата, беше определен за най-полезен баскетболист в шампионата и стана реализатор №1 за сезона.

ESPN цитира организацията, която показва българина - Priority Sports, откъдето са удостоверили, че Везенков ще премине в НБА. Той подписва контракт за три години за общо 20 млн. $. По-рано през днешния ден гръцки медии оповестиха, че от " Сакраменто " са пратили оферта от 6.5 млн. $ на сезон и Везенков би трябвало да вземе решението си до часове. Гръцкият уебсайт sport24.gr също оповестява, че баскетболистът към този момент е уведомил клуба си, че е избрал офертата от НБА.

" Олимпиакос " би трябвало да получи 1.5 млн. $ за Везенков, като половината сума ще бъде покрита от " Сакраменто ", а другата половина - от самия баскетболист.

Договорът е исторически за българския спорт, като Везенков става едвам вторият българин, който ще играе в НБА след Георги Гушков, който носи екипа на " Финикс " през сезон 1985/86.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР