Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс, след

...
Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс, след
Коментари Харесай

Сакраменто с огромна издънка при завръщането на Везенков

Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс, откакто пропусна няколко следващи мача на отбора поради травма. " Кралете " обаче изгубиха със 120:133 вкъщи от тима с най-слаби индикатори през сезона - Детройт Пистънс.

Везенков беше под въпрос за дуела, само че няколко часа преди началото на срещата стана ясно, че Майк Браун ще може да го употребява. Българинът получи едвам 5 минути, в които вкара 3 точки и овладя една битка. В статистиката на Саша останаха и две нарушавания.

Преди към месец двата тима премериха сили в Детройт, като " буталата " натрупаха преднина от съвсем 20 точки в първата част, само че тя доста бързо беше стопена и в последна сметка Сакраменто се наложи със 131:110. Днес обаче се стигна до изненада и Питънс реализираха едвам седмия си триумф през акцията.

Днес наставникът на Детройт Монти Уилямс не можеше да разчита на Боян Богданович, само че и в отсъствието на хърватския стрелец гостите демонстрираха, че не са за подценяване.

Кевин Хъртър наниза три тройки първоначално и Сакраменто поведе с 14:5. Домантас Сабонис беше на нормалното си високо равнище и допринасяше с битки и асистенции за " кралете ", а Ди`Аарън Фокс ловко дирижираше играта на отбора. Кийгън Мъри също стартира доста мощно за домакините, които обаче не съумяха да се откъснат съществено в резултата.

Везенков се появи на паркета при оставащи три минути до края на първата четвърт. Българинът незабавно извърши нарушаване, след което хвана една битка и самият той беше фаулиран при далечна пукотевица от Алек Бъркс. Най-полезният състезател в Евролигата за предишния сезон сподели прецизен мерник от наказателната линия и не сбърка при нито един от трите си опита.

Везенков остана в игра и при започване на втория интервал, когато Трей Лайлс беше под пара и разликата стигна до 9 точки в интерес на домакините. След излизането на Везенков Сакраменто продължи да поддържа минимална преднина до края на полувремето. Тогава Детройт за първи път поведе след панер на Джейлън Дърън, последван от тройки на Бъркс и Майк Мускала.

На старта на третата част Детройт към този момент имаше задатък от 12 точки, само че последователно Сакраменто се върна в мача. В основата на обрата бяха Трей Лайлс и Сабонис. Хъртър също имаше положителни изяви, до момента в който Ди`Аарън Фокс не успяваше да откри ритъма си и в няколко значими обстановки взе неверните решения.

Последните 12 минути започнаха със мощно включване на Малик Монк, само че Детройт не се предаваше. Точна пукотевица от далечна отдалеченост на Джейдън Айви изведе гостите напред за 108:105 и принуди Майк Браун да вземе спиране. " Буталата " бяха доста по-точни зад арката през целия дуел, а Сабонис не получаваше задоволително поддръжка от съотборниците си.
 Не е ясно дали Везенков ще вземе присъединяване в идващия мач на Сакраменто
Не е ясно дали Везенков ще вземе присъединяване в идващия мач на Сакраменто

Това ще е осмият мач, който Везенков може да пропусне
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР