Александър Везенков се присъедини към националния отбор на България и

...
Александър Везенков се присъедини към националния отбор на България и
Коментари Харесай

Везенков: Важно е да играя за България, ще се боря и в Барселона

Александър Везенков се причисли към националния тим на България и към този момент тренира със съотборниците си за идните международни квалификации с Чехия и Финландия. Крилото на Барселона посочи, че за него постоянно е значимо да играя за страната ни, като в това време дава всичко от себе си и за клубния си тим, с който подвигна първа Купата преди броени дни. Ето какво показа Везенков за Българска национална телевизия след прибирането си у нас.

“Искам да благодаря на господин Пешич, на управлението на Барселона, те демонстрираха схващане, споделиха ми, че това ще е най-хубаво за мен, както физически, по този начин и душевен и раз Трябват ми мачове. Обстановката тук е най-хубава. Играя за моята татковина, пред хората в моят град. Много е радостно, че още веднъж съм с тези момчета, освен това по-рано от предходния път”, стартира крилото.

“Всички сме тук за една цел. Мисля, че всеки един от нас, аз изключително, сме се научили от направените неточности през ноември. Дий Бост играе на едно неповторимо равнище последния месец и мисля, че това ще способства за един прекрасен резултат”, продължи Сашо.
 България - Финландия 80:82 @@@ “Искам да благодаря и на господин Минчев и на целия щаб, те помогнаха доста. Той е в положителни връзки с господин Пешич. Всички знаеха какъв брой е значимо за мен да съм тук. Дий желае да покаже това, което прави във Франция и тук”, показа още той.

“Чехите са най-класния тим в групата, въпреки и двамата им най-хубави играчи да не са тук. Имат играчи от испанската лига, от Нимбурк, които играят добре в Шампионската лига. Ще се борим. Трябва здрава работа тези три дни, да слушаме треньорите, да не прегорим и мисля, че ще се справим”, бе анализът му за петъчния противник на българите.

“Не знам дали Петери Копонен ще играе. За него ще е още по-трудно, тъй като би трябвало в петък да играе с Реал (Мадрид) и след това вероятно да лети в събота. Но не ме интересува това, в този момент мислим за нашия отбор”, разяснява той и Финландия и съотборника си в Барса.
 България - Португалия @@@
“За мен най-важното е, че момчетата и щаба имат вяра в мен, това ме зарежда с сила. Няма по-хубаво от това съотборниците ти да имат вяра в теб. Аз се усещам добре, разговарял съм с господин Пешич. Ще се боря за мястото си. Минутите се разпределят мъчно в подобен тим. Всеки ще има късмет да покаже на какво е кадърен. Но най-важното е тимът да върви добре”, върна се Везенков към тематиката за Барселона.

“Грешката ми предишния път беше голямото предпочитание. Не направлявах това, че не бях играл един месец. Мисля, че имам малко повече опит в това по какъв начин да управлявам нещата. Имаме 3 дни, 5 тренировки, само че най-важното е да слушаме треньорските инструкции. Дисциплината е най-важна”, проучва представянето си в предходното домакинство младият състезател.
 България - Финландия 80:82 @@@
“Без почитателите няма по какъв начин да стане. Те постоянно ни оказват помощ. Надявам се да забележим залата цялостна. Надявам се да не ги разочароваме”, приключи Везенков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР