Александър Везенков призна, че му е трудно в НБА, но

...
Александър Везенков призна, че му е трудно в НБА, но
Коментари Харесай

Везенков: Трудно е, в НБА не се интересуват кой си в Европа

Александър Везенков призна, че му е мъчно в НБА, само че ще продължи да се бори за мястото си в. Българинът даде изявление за испанския ежедневник „ Мундо Депортиво “, представено от Българска телеграфна агенция.

„ В Съединени американски щати е мъчно. Тук никой не се интересува дали си бил МВП в Европа. Трябва да започнеш през цялото време “, сподели Везенков, който през предишния сезон завоюва наградата за „ Най-полезен състезател “ в Евролигата като играч на гръцкия Олимпиакос.

„ Всичко тук е друго, играта е друга, скоростта е различка, културата е друга. Трябва да се адаптираш бързо, да си подготвен всеки ден. Има доста мачове, доста пътувания, само че би трябвало да си подготвен физически и душевен. Много неща са разнообразни, само че тук и играчите са по-талантливи, изключително тези, които са в първите 6-7 в ротацията на всеки тим. Цялата философия на НБА е друга от тази в Европа “, добави той.

„ Трудно ми е да привикна с ролята, която имам, само че това е нещо друго и би трябвало да се науча. Хората тук не се интересуват, само че в случай че преминеш началото и се адаптираш, имаш своите шансове. Ако ли не, животът ти става доста сложен. Мисля, че аз и Василе Мицич (като МВП-та на Евролигата) сме недооценени. Радвам се, че той въпреки всичко смени тима (Оклахома Сити с Шарлът) и в този момент има опция да се потвърди. Той чете играта чудесно. Никога не съм играл дружно с него, само че постоянно съм се радвал да го следя “, изясни още Везенков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР