Александър Везенков направи най-добрия си мач от началото на сезона

...
Александър Везенков направи най-добрия си мач от началото на сезона
Коментари Харесай

Везенков помогна на Сакраменто за победа над ЛеБрон и Лейкърс

Александър Везенков направи най-хубавия си мач от началото на сезона в НБА за триумфа на Сакраменто Кингс със 132:127 против Лос Анджелис Лейкърс след продължения. Българският баскетболист изигра общо 18 минути, като беше седми в отбора си по този индикатор след титулярите и Малик Монк. Везенков приключи мача с 11 точки, 4 битки и 1 асистенция, като беше прецизен в основни моменти от срещата.

Българинът влезе в игра в средата на първата четвърт, като малко по-късно означи тройка, направи две битки и блокира опит за далечна пукотевица на Руи Хачимура. Сакраменто водеше с 13 точки след първата четвърт. Везенков остана на игрището за началото на втората, само че по-късно беше заменен.

Българинът влезе още веднъж в третата част, като съвсем незабавно вкара нова тройка. Той се представяше и добре в отбрана.

В началото на четвъртата част Везенков добави още три точки след панер и тъкмо изпълнен наказателeн удар. Сакраменто водеше със 7 точки минута и половина преди края, само че след мощни изяви на ЛеБрон Джеймс Лейкърс прати мача в продължение.

В него титулярната петица на домакините съумя да надделее над Лейкърс и стигна до триумфа. Фокс беше най-резултатен за Сакраменто с 37 точки, а Кийгън Мъри добави 17. За Лейкърс Антъни Дейвис приключи с 30 точки и 16 битки, а ЛеБрон Джеймс добави 27 точки.

" Да играя против ЛеБрон Джеймс е нещо, за което бленувам от доста време, тъй че беше като сбъдната фантазия. Най-важното за нас е, че спечелихме. Забавихме играта им в нахлуване и по този начин стигнахме до успеха. Баскетболът тук се играе доста по-бързо спрямо Европа, тъй че би трябвало да се адаптираш душевен. Разбира се, не всеки мач ще е страховит за мен, само че ще продължа да работя, с цел да давам най-хубавото ", сподели Везенков след срещата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР