Александър Везенков изигра един от най-силните си двубои в НБА.

...
Александър Везенков изигра един от най-силните си двубои в НБА.
Коментари Харесай

Топ представяне на Везенков и нелепа загуба на Сакраменто

Александър Везенков изигра един от най-силните си дуели в НБА. Това обаче не бе задоволително на неговия Сакраменто Кингс да завоюва при визитата си на Финикс Сънс. Тимът на българина загуби дуела със 117:119 след безобразна четвърта част, изпускайки задатък от 22 точки. По това време Везенков към този момент бе сменен, откакто преди този момент на два пъти влизаше в игра и се показа много солидно.

Той записа14 точки, 2 битки и 1 асистенции, като остана на паркета общо 17 минути и 41 секунди. Поради това, че бе заменен рано през последната четвърт, Александър Везенков остана отвън тройката на най-ефективните за Сакраменто. Той се намести на четвърто място по успеваемост за своя тим и на седмо общо измежду всички 18 играчи, които записаха игрово време на паркета.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sacramento Kings (@sacramentokings)

Сред „ кралете “ пред българина единствени бяха Кийгън Мъри с 18 точки, 4 битки и 3 асистенции. Домантас Сабонис, който още веднъж направи „ трипъл-дабъл “ с 21 точки, 12 борни и 11 асистенции. Ди’Аарън Фокс с 33 точки, 2 битки и 6 асистенции.

Поражението е от голяма тежест за „ кралете “, защото то усили отрицателната им серия до три следващи загуби. Освен това, Везенков и компания се свлякоха до седмото място в Западната конференция с баланс от 23 победи и 17 загуби, което е ивън позициите, даващи право на непосредствено присъединяване в 1/8-финалите на плейофите. „ Слънцата “ са място по-надолу в същата конференция с баланс от 22-18.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР