Александър Везенков, има нов отбор в НБА. Сакраменто Кинг се

...
Александър Везенков, има нов отбор в НБА. Сакраменто Кинг се
Коментари Харесай

Сакраменто взе Везенков часове преди драфта в НБА

Александър Везенков, има нов тим в НБА. Сакраменто Кинг се снабди с правата на национала след замяна с Кливланд Кавалиърс броени часове преди драфта оттатък Океана, който се организира рано тази заран в Ню Йорк. Новината заяви журналистът от ESPN Адриан Войнаровски.

Везенков бе определен под №57 през 2017 година от тима на Бруклин Нетс. Правата на българина се озоваха в Кливланд на 14 януари 2021-а, като той бе част от мегасделката за звездата Джеймс Хардън, в която участваха четири тима.

Близо година и половина по-късно Сакраменто се разделя с 49-ия избор в драфта през 2022 година, с цел да има правата на 26-годишния състезател.

През тази година Везенков завоюва дубъл в Гърция с Олимпиакос и игра на полуфиналите в Евролигата. Той попадна в идеалния тим на най-престижния шампионат на Стария континент със приблизително по 13.7 точки, 5.9 битки и 1.5 асистенции на мач.

В понеделник Везенков би трябвало да се причисли към националния тим, който се приготвя в Самоков за идните международни квалификации. Баскетболистът ще пропусне контролата на „ лъвовете “ против Сърбия в Ниш тази неделя, само че пък ще помогне на тима за семейството на Литва на 1 юли в Самоков и при гостуването на Босна и Херцеговина в Сараево на три дни по-късно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР