Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс постигнаха втора

...
Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс постигнаха втора
Коментари Харесай

ЛеБрон на колене пред Везенков

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс реализираха втора влиятелна победа против легендата ЛеБрон Джеймс и Лос Анджелис Лейкърс в " Крипто Арена " в Ел Ей със 125:110. Тимът на българина имаше задатък на полувремето - 72:59, над звездите на " езерняците ".
Баскетболната ни звезда вкара единствено 4 точки през третата четвърт. Българинът имаше три несполучливи стрелби от тройката. Везенков прекара 12 минути на паркета и игра доста сполучливо в отбрана, като открадна 2 топки.
" Кралете " имаха преимущество през целия мач, като при започване на последната четвърт водеха на моменти с 26-27 т. Гостите се забавляваха и изцяло надиграха звездния състав на най-титулувания тим в историята на НБА.
Везенков нямаше шанс от тройката, като и трите му шута " обиколиха " кръга, само че не влязоха в коша. Той добави две откраднати топки, имаше положителни изяви и бе вторият най-дълго задържал се състезател на Кингс от ротацията отвън титулярните петима. Малик Монк игра 21 минути, само че способства единствено с 3 т.
Първите точки на Саша в мача пристигнаха след поднасяне към коша, което бе отбито с чадър. След видеоразглеждане реферите зачетоха попадението, тъй като топката е срещнала към този момент таблото и това се признава за реализация.
После българинът вкара и два фаула. Той бе оставен на игрището за по-голямата част от заключителната четвърт, сподели още веднъж голямо предпочитание, избави една топка по зрелищен метод под коша на Кингс, политайки съвсем в публиката.
Домантас Сабонис направи следващия си огромен мач - 29 т., 16 битки и 7 асистенции. По 28 т. прибавиха ДеАрън Фокс и Кевин Хъртър.
ЛеБрон приключи с " трипъл дабъл " за Лейкърс - 28 т., 10 рибаунда и 11 асистенции.
Победата изведе " Кралете " на върха в Тихоокеанската дивизия с актив 6-4. Следват Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс с по 6-6, Финикс е с 5-6, а ЛА Клипърс - с 3-7.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР