Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос взеха сладък реванш

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос взеха сладък реванш
Коментари Харесай

Везенков изведе Олимпиакос към сладък реванш над шампионите

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос взеха сладостен реванш от Анадолу Ефес. " Червено-белите " завоюваха дуела от 22-рия кръг на Евролигата с крайното 76:70 (22:13, 19:18, 18:21, 17:18) в " Двореца на мира и другарството " в Пирея. По този метод гръцкият гранд си върна на първенците за провалянето на Финалната четворка през предишния сезон. 

Така Олимпиакос остава на първото място във краткотрайното класиране с баланс от 16 победи и 7 загуби. Анадолу Ефес пък заема 11-ата позиция с актив от 11 триумфа и 12 провали. 

Александър Везенков изигра съществена роля за триумфа на отбора, като се отличи с редица значими отигравания в последната четвърт. Българският национал приключи като най-резултатен в дуела с 23 точки, 3 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка за 31 минути, прекарани на терена. При стрелбата си крилото бе 5/8 от зоната за две точки, 4/8 от тройката и 1/1 от наказателната линия за коефициент на потребно деяние от 21. 

От неговите съотборници Михалис Лундзис се включи чудесно с 13 точки. Мустафа Фал и Шакийл МакКисик означиха по 10 точки. Четирима играчи на Ефес осъществиха по 10 точки - Шейн Ларкин, Родриг Бобоа, Василие Мицич и Илайджа Брайънт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР