Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се наложиха над

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се наложиха над
Коментари Харесай

Олимпиакос завърши непобеден редовния в Гърция, Везенков отново Най-полезен

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се постановиха над АЕК с 85:78 (22:19, 16:16, 29:18, 18:25) като посетители в Атина в среща от 22-ия, финален кръг от постоянния сезон в шампионата на Гърция по баскетбол.

Победата бе 22-а поредна за Олимпиакос, който приключи без проваляне и към този момент си бе обезпечил първото място в постоянния сезон. Съперник на Везенков и отбора му в четвъртфиналните плейофи ще бъде заемащият осмо място Арис. Отборът на АЕК позволи десета загуба и държи шестата позиция в подреждането.

Александър Везенков още веднъж бе най-полезен за триумфа на Олимпиакос с 20 точки, 7 битки и 1 асистенция за 32 минути на терена. По 12 точки прибавиха Мустафа Фал и Шакил МакКисик.

Двата състава изиграха относително равностойно първо полувреме, минало с леко предимство на гостите, които водеха с 38:35 след 20 минути. През второто полувреме Олимпиакос доминираше и се откъсна с 67:53 преди четвъртата част, което бе и най-голямата разлика в мача.

Най-резултатен за АЕК бе Бринтън Лемар, който означи 17 точки.

За Олимпиакос следва домакинство на испанския Баскония в последния кръг от постоянния сезон на Евролигата на 13 април, като гръцкият гранд гони победа, с цел да си подсигурява първото място в класирането.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР