Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за
Коментари Харесай

Везенков поведе Олимпиакос към финала в Гърция

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за втора поредна година за финала в гръцкото състезание. Българският национал и неговият тим довършиха серията с ПАОК с 3-0 победи, откакто победиха в мач №3 с крайното 75:54 (24:12, 15:22, 22:11, 14:9) пред своите последователи в “Двореца на мира и другарството ” в Пирея.

Везенков още веднъж се трансформира в топреализатор за “червено-белите ”, откакто записа 19 точки, 2 битки, 1 асистенция и 1 открадната топка за близо 24 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си най-полезният състезател в Евролигата бе 6/14 от игра и 7/7 от наказателната линия, като с него на терена Олимпиакос надвкара противника си с 20 точки.

Така на финала на гръцкия шампионат Олимпиакос ще се изправи против спечелилия от серията сред Панатинайкос и Перистери, където общият резултат е 2-2 победи. Тя ще бъде решена във вторник от 19:15 часа в Атина.

От неговите съотборници Костас Слукас се отличи със 17 точки и 8 асистенции, откакто влезе от аварийна пейка. Томас Уолкъп пък наниза още 10 точки плюс 6 завършващи подавания.

Джордан Сайбърт осъществя 14 точки за отбора на ПАОК, до момента в който Джейлън Хендс се разписа с с още 11 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР