Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за
Коментари Харесай

Велик Везенков поведе Олимпиакос към Финалната четворка

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се класираха за втора поредна година за Финалната четворка в Евролигата.

Българският национал и неговият тим завоюваха четвъртфиналната си серия с Фенербахче с общ резултат 3-2 победи, откакто победиха в решителния пети мач с крайното 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20) пред близо 12 хиляди фенове в своя храм в " Двореца на мира и другарството " в Пирея. 

Олимпиакос продължава към полуфиналите на най-силния клубен европейски шампионат, където ще се изправи против спечелилия от серията сред Монако и Макаби Тел Авив, където резултатът е 2-2 победи и крайният излаз ще бъде решен на следващия ден вечер в Княжеството.



Александър Везенков се разсъни след рекордно слабото си показване в четвъртия мач предходната седмица и довечера сподели на какво е кадърен, изключително през второто полувреме. Основният любимец за MVP премията през сегашния сезон приключи срещата със 17 точки, 5 борби и 1 открадната топка при 7/12 стрелба от игра и 3/3 от наказателната линия за 33 минути на терена.

Националът ни избухна с 15 точки през второто полувреме и дружно със своя съотборник Костас Слукас пречупиха очакванията на " фенерите " за Финалната четворка. 

Срещата бе изгледана онлайн от най-хубавия треньор в НБА за сегашния сезон - наставника на Сакраменто Майк Браун, който дойде в Пирея с мисълта да следи изявите на Везенков.

Както е известно, " кралете " държат правата на българина в най-силната лига в света и в хода на акцията на няколко пъти пращаха свои хора на мачовете на Олимпиакос. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР