Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се изправят срещу

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се изправят срещу
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос могат да направят гигантска крачка към титлата

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се изправят против Панатинайкос във втория мач от финалната серия за шампионската купа в Гърция. “Червено-белите ” гостуват на “детелините ” в Олимпийския комплекс в Атина довечера от 21:15 часа българско време. В момента Олимпиакос води с 1-0 победи в серията, в която се играе до три триумфа от общо вероятни пет срещи.

Въпреки че бе считан за безспорен любимец в първия двубой, тимът на Йоргос Барцокас трябваше да се потруди съществено, с цел да доближи до триумфа. Колосът от Пирея натрупа двуцифрен задатък още през първото полувреме, само че изпусна мача от надзор в последната четвърт и в последна сметка измъкна успеха с трагичното 73:70.

Александър Везенков се трансформира в топреализатор за спечелилите с 20 точки, 7 битки и 2 асистенции, като при стрелбата си бе 6/12 от игра и 6/8 от наказателната линия. Националът ни имаше 16 точки единствено през първата четвърт, само че по-късно бе лимитиран от отбраната на ПАО, която обаче не съумя да се оправи с останалите му съотборници - Томас Уолкъп с 13 точки, Костас Слукас с 12 и Мустафа Фал с 11.

Сега обаче един от горепосочените трима състезатели може и да не играе довечера. Става въпрос за Слукас, който страда от гастроентерит и не е взел присъединяване във вчерашната подготовка на Олимпиакос. От страна на Панатинайкос към няма известни кадрови проблеми и тимът ще е в цялостен състав за втората борба.

Интересен факт е, че грандът от Атина няма победа като хазаин на Олимпиакос от декември 2019-а насам, като тимът е изгубил последните си осем дуела против безконечния си противник у дома. Общо Олимпиакос е в серия от 14 поредни триумфа над Панатинайкос, като също по този начин “червено-белите ” към момента нямат загуба в гръцкото състезание от началото на акцията - 28-0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР