Александър Везенков и Олимпиакос продължават с великолепното си представяне в

...
Александър Везенков и Олимпиакос продължават с великолепното си представяне в
Коментари Харесай

Везенков отново е №1, Олимпиакос продължава без грешка в Евролигата

Александър Везенков и Олимпиакос не престават с превъзходното си показване в Евролигата. Българинът и компания надиграха Баскония с 97:90 в среща от четвъртия кръг на конкуренцията, играна във „ Фернандо Буеса Арена “. По този метод гърците могат да се похвалят с цялостен актив от четири победи, а за състава на Жуан Пенароя това бе първо проваляне през сезона. На 27 октомври (четвъртък) отборът от Пирея ще одобри Монако, до момента в който баските ще имат аудиенция на АСВЕЛ Вильорбан ден по-късно.

Гостите започнаха стремително срещата и след 10 минути игра излязоха напред - 32:16. Баскония обаче реагира стремително и след серия от 16-0 направи поврат за 47:42 в своя изгода. След паузата макар напъните на Везенков, домакините удържаха преднината си за 74:65. Олимпиакос стартира с 14 безответни точки последната четвърт, с цел да излезе още веднъж напред при 79:74 след мощна игра на Костас Слукас. До финалнате сирена „ червено-белите “ не разрешиха повече обрати.

Везенков попадна в стартовата петица и още веднъж не пропусна да се трансформира в воин за своите. Българският национал бе в основата на това „ червено-белите “ да се измъкнат от сложната обстановка в третата част и влезе в ролята на топреализатор, като бе покрай нов дабъл-дабъл. Крилото се отличи с 26 точки, 7 битки и 1 открадна топка за 29 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 6/7 от междинна отдалеченост, 4/9 оттатък дъгата и 2/2 от линията за осъществяване на наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Слукас го последва с 20 точки и 6 асистенции. Шакил МакКисик се разписа с 12, Янулис Ларендзакис осъществя 11.

Майк Коцар стана най-резултатен за баските с 16 точки, Тадас Седекерскис има 15, по 12 прибавиха Далтън Хоумс и Ваня Маринкович, като първият има и 5 битки. Ваня Маринкович вкара 11. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР