Александър Везенков е най-добрият реализатор в Евролигата за този сезон.

...
Александър Везенков е най-добрият реализатор в Евролигата за този сезон.
Коментари Харесай

Везенков е реализатор №1 на Евролигата за сезона

Александър Везенков е най-хубавият изпълнител в Евролигата за този сезон. Българският баскетболист на " Олимпиакос " получи премията " Алфонсо Форд ", откакто приключи със приблизително 17.24 точки на мач в общо 38 срещи през сезон.

" Олимпиакос " се за финалната четворка за втора поредна година, а на полуфиналите в Каунас ще срещне " Монако ".

Наградата " Алфонсо Форд " е единствената, която се дава напълно съгласно статистиката. Везенков водеше в ранглистата при реализаторите през съвсем целия сезон. Той изпревари Уейд Болдуин от " Макаби " (Тел Авив), който приключва втори със приблизително по 17.17 точки. Трети е Уил Клайбърн от " Анадолу Ефес " (Истанбул) с 16.7.

 Треньорът на Треньорът на " Сакраменто ": Везенков ще е ефикасен в НБА

означи най-малко по 20 точки във всеки от първите си четири мача, както и в общо 15 срещи от 33 в постоянния сезон. Рекордът му беше 28 точки против АЛБА (Берлин).

В статистиката с изключение на постоянния сезон влизат и мачовете от плейофите до финалната четворка. Везенков приключи с двуцифрен актив в 33 от общо 38 мача, в които е играл. Миналата година българинът беше 13-и в класацията.



Везенков приключи отпред и по коефициент на потребно деяние с 21.2 и приключи втори по битки с 6.8 приблизително на мач. Той е любимец и за наградата " Най-полезен състезател " (MVP), който ще бъде връчен скоро.

Призът " Алфонсо Форд " е кръстен на американския баскетболист, който е измежду огромните изпълнители в историята на Евролигата и умря от левкемия през 2004 година

Везенков е 14-ият притежател на трофея от основаването му през 2005.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР