Александър Везенков дебютира с 8 точки официално в НБА, а

...
Александър Везенков дебютира с 8 точки официално в НБА, а
Коментари Харесай

Везенков направи силен и победоносен дебют в НБА

Александър Везенков дебютира с 8 точки публично в НБА, а Сакраменто завоюва елементарно със 130:114 при гостуването си в Солт Лейк Сити против Юта.

Българинът записа 15:36 минути на паркета и се оправи сносно в тях, като най-важното е, че е в ротацията на треньора Майк Браун.

Везенков влезе в игра 5 минути и 43 секунди преди края на първата четвърт и единствено 25 секунди по-късно наниза тройка от ъгъла, с цел да означи първите си публични точки в НБА.

След това пропусна отдалеко, само че пък малко преди края на интервала направи сполучлива добавка. Малко след началото на втората част наниза още една тройка, като остана на паркета в първите 2 минути от интервала, предава gol.bg.

Гостите взеха контрола някъде към края на първата част, като нанизаха 13 тройки още до почивката, на която водеха със 72:58, а Харисън Барнс бе огромната фигура за тях с 27 точки при 10 от 11 от игра и 5 от 5 отдалеко за тези две четвърти.

След почивката Кралете резервираха контрола върху мача, като в един миг поведоха с 23 точки. Везенков влезе още веднъж в средата на третия интервал и остана до малко след началото на последния, като изпусна единственият си опит от игра.

Той завърши с 3 от 6 от игра, включително 2 от 5 отдалеко, взе 2 битки, записа 2 откраднати топки и коефициент от +9 точки с него на паркета.

За спечелилите Харисън Барнс вкара 33, Домантас Сабонис добави 22 и 12 битки, ДеАрън Фокс се регистрира с 18. Следващият мач на Сакраменто е в събота сутринта против Голдън Стейт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР