Александър Везенков бе представен официално като играч на Сакраменто Кингс

...
Александър Везенков бе представен официално като играч на Сакраменто Кингс
Коментари Харесай

Везенков при официалното си предстяване: Това е г оляма стъпка

Александър Везенков бе показан публично като състезател на Сакраменто Кингс от Националната баскетболна асоциация (НБА) и сподели екипа с №7, който ще носи.

Събитието е историческо за българския баскетбол, защото Везенков е едвам вторият българин, който ще играе в НБА след Георги Глушков.

Най-полезният състезател в Евролигата за предишния сезон 2022/2023 приказва пред медиите в Сакраменто (САЩ) дружно с генералния управител на Кингс Монти Макнеър.

На представянето на Александър Везенков участваха и родителите му, които също пътуваха от България.

" За мен протичащото се е доста значимо. Много съм благополучен и разчувствуван да съм тук. Да мина в Сакраменто беше огромна стъпка за мен и моята кариера.

Благодарен съм на цялата организация, тъй като през последния сезон клубът ми сподели, че желае да съм тук и съм доста благополучен от това. Не обичам да приказвам доста, а да демонстрирам на терена какво мога, веселя се, че имаме тим, който побеждава и се надявам да мога да оказа помощ с опита си и това, което треньорът желае от мен, с цел да може тимът да продължи да печели мачове и да се показва все по-добре ", бяха първите думи на крилото пред представителите на интернационалните медии.



" Всичко стартира през ноември. Не чаках съвсем всички членове на Сакраменто да дойдат в Гърция, само че това ми сподели желанието на тима, че ме наблюдават и желаят да съм тук. Това оказа помощ за решението ми, тъй като както споделих в действителност беше огромно решение за мен.

Обичам да надвивам и това, че тимът играеше добре през предишния сезон беше значимо за решението ми. Затова играем баскетбол – да се забавляваме и да печелим мачове.

Видях, че Кингс е тим, който играе прекрасен баскетбол, само че и побеждава. Гледах няколко мача и в действителност това оказа помощ за решението ми ", продължи Везенков.

" Когато трябваше да взема решение, реших всички позитивни и негативни страни, както върша постоянно. Видях, че тук има ярко бъдеще за мен и опция да оказа помощ на тима. Осъзнах, че това е мястото за мен. Това е в действителност огромна крачка за мен, само че всички ме поддържаха в това решение – фамилията, околните, приятелката ми ме поддържаха. И тук всички ми оказват помощ. Въпреки че съм тук единствено няколко дни, към този момент се усещам вкъщи си и като че ли към този момент имам ново семейство ", разяснява още българският национал.

" Както споделих гледах няколко мача на Сакраменто и мисля, че треньорът ще реши каква ще бъде моята роля в тима. Ще продължа да работя върху моята игра. Концентриран съм върху тренировките и първите мачове. Искам да покажа, че мога да играя с тези баскетболисти, които съм гледал единствено по малкия екран. Щастлив съм и разчувствуван от опцията. Тук съм, точно тъй като видях опцията да оказа помощ на тима и да я сграбчи ", добави някогашният баскетболист на Барселона и Олимпиакос.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР