Александър Везенков бе обявен за Най-полезен играч (MVP) на сезон

...
Александър Везенков бе обявен за Най-полезен играч (MVP) на сезон
Коментари Харесай

Александър Везенков е баскетболист №1 на Европа

Александър Везенков бе разгласен за Най-полезен състезател (MVP) на сезон 2022/2023 в баскетболната Евролига. Това стана на публична гала ден преди полуфиналите в най-престижната клубна напревара в Каунас, Литва.

Утре " Олимпиакос " на Везенков среща " Монако ", а в баскетболно " Ел класико " ще се опълчват " Реал " (Мадрид) и " Барселона ". Финалът е в неделя.

Саша, както е прочут, получи оценката персонално от президента на Евролигата - сръбската легенда Деян Бодирога. Практически това значи, че е състезател №1 на Стария континент. Той е първият българин с такова самопризнание. Преди дни беше провъзгласен и за изпълнител №1 в най-авторитетния баскетболен клубен шампионат и попадна в Идеалния тим на сезона.

Спортист номер 1 на България за 2022 г. бе сюрпризиран от фамилията си в литовския град - татко му Сашо Везенков, майка му Янка и сестра му Михаела.

Той оглавява класациите по коефициент на успеваемост в Евролигата със приблизително 21,2 т. и по ефикасност със приблизително 17,2 т.

" Изживяваме момента и сме щастливи да сме в Каунас. Да бъдем още веднъж във Финалната четворка е нещо в действителност огромно и сме щастливи за това, сподели баскетболистът на гръцкия " Олимпиакос ". - Моето семейство е всичко за мен. Дадоха ми образование, научиха ме да бъда добър човек. Баща ми беше баскетболист и желаех да последвам пътя му. Най-вече на татко ми, майка ми и сестра ми дължа всичко, което съм през днешния ден. "

Българският национал е пред прекосяване в Националната баскетболна асоциация - правата му се държат " Сакраменто Кингс ", който го следи през целия сезон.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР