Александър Везенков бе избран за най-полезен състезател за състезателната година

...
Александър Везенков бе избран за най-полезен състезател за състезателната година
Коментари Харесай

Везенков е коронясан за №1 от баскетболистите в Евролигата

Александър Везенков бе определен за най-полезен играч за спортната година и от Асоциацията на играчите в Евролигата (ЕЛПА), оповестява Българска телеграфна агенция. 

Баскетболистът на Олимпиакос записа приблизително 17.6 точки, 6.8 битки и 1.9 асистенции през миналия сезон 2022/2023. Везенков към този момент завоюва оценката за най-полезен състезател, което се връчва от Евролигата, а стана и най-хубав изпълнител в конкуренцията.

Асоциацията на играчите в Евролигата излъчва призьори в разнообразни категории за трети път в последните години. Победители са състезателите, събрали най-вече гласове от баскетболистите на участниците в шампионата.

Александър Везенков получи 47.4% от гласовете за най-полезен състезател и бе разказан като „ най-добре представилият се играч с най-голямо въздействие върху играта на тима си “.

За най-хубав бранител с 43.9% от гласовете бе посочен съотборникът на българина в Олимпиакос Томас Уолкъп. Още един баскетболист на гръцкия отбор - Костас Слукас стана най-хубавият шести състезател (38.6%).

Наградата за най-хубав млад състезател до 22 години за сезона (47.4%) бе определен Ям Мадар от Партизан, предава БНР.

Сред останалите отличени попаднаха фигури като Кайл Хайнс от Армани Олимпия Милано - за най-уважаван играч (61.4%) и Серхио Люл от Реал Мадрид - за най-ключов състезател (47.4%).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР